Noor Zadran (till höger) är avstängd i lördagens hemmamatch mot IS Halmia. Foto: Lola Nilsson 2019

En extra matchs avstängning. Det blev straffet för IFK Malmös skyttekung Noor Zadran som på måndagen fick sin dom för incidenten i Malmöderbyt hemma mot FC Rosengård 1917.

I division 2-matchen den 3 juni åkte IFK-spelaren på en grov utvisning efter en privat uppgörelse med Rosengårds Ali Jasim. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd konstaterade att Zadran agerat uppenbart olämpligt och beslutade att ålägga honom avstängning mellan 26 och 30 juni.

Noor Zadran avtjänade sitt obligatoriska straff i bortamötet med Ullareds IK. Disciplinnämndens beslut innebär att han missar lördagens hemmadrabbning mot IS Halmia (spelas på Limhamns IP), men är åter till bortamatchen mot Eslövs BK fyra dagar senare.