Inför IFK Malmö – IS Halmia

IFK Malmö

Det bjuds på en riktig klassiker i division 2 Västra Götaland på lördagen då IFK Malmö tar emot IS Halmia på Limhamns Idrottsplats.

Mötena klubbarna emellan har varit otaliga under årens lopp. Då i synnerhet mellan åren 1963-1985. Med undantag för 1979 då Halmstadlaget gjorde sin senaste allsvenska visit.

Förra spelåret kammade ”di gule” full pott not halmianerna, 2-0 på naturfagra Örjans Vall samt 1-0 hemma på Malmö Stadion. Detta till trots snodde lördagens gäster kvalplatsen i den allra sista omgången genom ett straffmål i mötet med BK Olympic.

I våras tvålade man dessutom till IFK på andra sidan åsen med tennissiffrorna 6-3. Ett svidande nederlag. Och därför är det hemmalaget som är ute efter revansch.

Hemmalag och hemmalag förresten. Matchen spelas som bekant på Limhamns IP:s konstgräs. Så man kan påstå att mötet avgörs på neutral plan. Å andra sidan har ”gulingarna” visat en klar uppåtgående formkurva på främmande mark. Tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste bortamatcherna.

Med den positiva statistiken behöver det inte vara någon nackdel att spela ute på Limhamn.

Förutsättningarna kunde dock ha varit bättre. IFK Malmö-tränaren Nils-Erik  ”Nisse Bagare” Persson har en del bekymmer. Inte mindre än fyra spelare, Edriss Hushmand, Noor Zadran, Raslan Al Kurdi och Robin Svensson är avstängda, Adi Hadzikadunic är skadad och Almir Taletovic bortrest av privata skäl. Dessutom är målvakten Tonny Tindberg, även om han ingår i truppen, ett osäkert kort.

– Det blir minst sagt tufft. Vi kommer ställa ett ungt lag på benen och får slå ur underläge med tanke på omständligheterna. Men får hoppas på det bästa, större under har skett, säger Nisse Bagare.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Limhamns IP, konstgräs.

Domare: Ahmed Al-Kodri, Hässleholm, Ahmed Mohammed, Rydsgård, Kujtim Asanovski, Malmö.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 2. Colin Twetman, 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 7. Jesper Lantz, 11. Oskar Zubac,14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 20. Victor Sköld, 21. Elias Olsson, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (fotskadad), Almir Taletovic (privata skäl), Edriss Hushmand (avstängd för tre varningar), Massab Khattab (landslagsläger med Palestina), Noor Zadran (avstängd för den grova utvisningen mot FC Rosengård 1917), Raslan Al Kurdi (avstängd för utvisningen mot Stafsinge IF), Robin Svensson (avstängd för tre varningar), Yves Rubasha (bortrest).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion alternativt 12.30 på Limhamns IP.