Lundgren avstängd i derbyt

Philip Persson Lundgren missar lördagens Malmöderby mot Kvarnby IK. Foto: Michael Lindholm 2017

I lördagens Malmöderby mot Kvarnby IK får IFK Malmö klara sig utan mittbacken Philip Persson Lundgren som nu fått sin avstängningsdom från förbundet. 

Persson Lundgren ådrog sig nämligen en utvisning i hemmamötet med Lunds BK. En förseelse som domaren Bobby Sjögren betraktade som grov. På onsdagseftermiddagen kom domen från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd som förkunnande att IFK-försvararen är avstängd mot Kvarnby IK.

Avstängningen sträcker sig från 22 till 28 september. Det innebär att Philip Persson Lundgren blir spelklar igen till nästa lokalderby mot Prespa Birlik, som besöker Malmö Stadion söndagen den 1 oktober.

19-åringen, som i sitt yttrande till SvFF bestred det röda kortet och hävdar att gult kort vore korrekt påföljd av tacklingen. Detta eftersom han menar att motståndaren inte skulle kunnat spela vidare om tacklingen vore så grov som domaren bedömt.

Förbundet har rimligen beaktat spelarens invändning, då grova förseelser oftast straffas med två-tre matcher utöver den automatiska avstängningen, i detta fallet bortadrabbningen mot IFK Hässleholm.