IFK Malmö

Vinna eller försvinna, upp till bevis. Två slitna uttryck som applicerar väl inför IFK Malmös hemmadrabbning mot sistaplacerade Stafsinge IF i division 2 Västra Götaland. Ett riktigt så kallat jumbomöte då båda lagen befinner sig under nedflyttningsstrecket.

“Di gule” blev nedsparkat förra helgen efter förlust hemma mot bottenkonkurrenten Assyriska BK och en likadan utgång på lördagseftermiddagen skulle innebära att division 3-spel närmar sig med stormsteg.

Inför de tre sista omgångarna har man endast skrapat ihop 21 poäng.

– En sur säsong för oss. Förutom resultaten i sig har det varit en del strul utanför plan. Det låter tjatigt att skylla på skador och avstängningar, men dessa båda faktorer är hur som helst bidragande till placeringen. Men en serietabell ljuger som bekant aldrig, kommenterar tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Matchen mot Assyriska var en blek insats från IFK:s sida. Ett av de sämre framträdande den här säsongen, vilket säger en del.

Samtidigt som IFK Malmö möter Stafsinge IF tar KSF Prespa Birlik, som ligger på negativ kvalplats, emot Hittarps IK på rätt sida om kvalstrecket hemma på Heleneholms IP.

– Där vore det inte fel med ett oavgjort resultat. Men för att vi ska ha nytta av det krävs det en seger från vår sida.

Som vanligt saknar “gulingarna” en rad presumtiva startspelare. Raslan Al Kurdi är indisponibel på grund av skada säsongen ut och utöver honom är Sandro Nalic sjuk, Adi Hadzikadunic bortrest och Colin Twetman skadad.

Tillbaka i 18-mannatruppen är emellertid skyttekungen Noor Zadran. Den gode Zadran får dock hålla sig i skinnet. Han lever minst sagt farligt och en ny varning skulle innebära ny avstängning mot Hittarps IK.

I takt med säsongens motgångar har självförtroendet sjunkit i det gula laget. Nu gäller det för spelarna att plocka fram det igen. Man har trots allt besegrat de båda topplagen BK Olympic och Ängelholms FF. Dessutom spelade IFK oavgjort i säsongens första träningsmatch mot Malmö FF (2-2).

Läge att pränta in dessa insatser i skallen när man äntrar Malmö Stadion på lördagseftermiddagen …

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Oscar Johnson, Lund, Andreas Falk, Klågerup, Samir Vlahovljak, Glumslöv.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 5. Philip Persson Lundgren, 7. Jesper Lantz, 9. Robin Svensson, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Edriss Hushmand, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 19. Massab Khattab, 20. Victor Sköld, 21. Adam Golstrand, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare), Michel El-Dabh (laganknuten).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (bortrest), Colin Twetman (ont i höften), Raslan Al Kurdi (bristning i låret), Sandro Nalic (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.