, ,

Inför IFK Malmö – Lilla Torg FF

IFK Malmö lyckades vända 0–1-underläge till 2–1 och ta en bejublad trepoängare hemma mot FC Trelleborg. På söndagen går poängjakten i division 3 Södra Götaland vidare med Lilla Torg FF som motståndare på Heleneholms IP.

– Det ska bli spännande. Vi vill fortsätta på vinnarspåret nu när vi är där igen och det känns som att vi har börjat hitta rätt balans i startelvan, säger tränaren Tommy Ringblom på lördagskvällen.

Lilla Torg FF har inlett med sex poäng på fyra omgångar och ligger sjua, placeringen bättre än IFK Malmö.

Senast blev det 1–1 hemma mot Linero IF.

– Lilla Torg ska vara bra. Det är ett ungt lag som försvarar sig med många spelare, ligger lågt och är skickligt på att kontra. Framför allt handlar det om att hitta rätt balans och vara beredda på deras omställningar, resonerar Ringblom.

I IFK Malmö är Jonathan Ekendahl tillbaka i truppen efter avstängning samtidigt som Martin Svensson har tillfrisknat. Bland de 18 spelarna finns även det purfärska målvaktsförvärvet från Växjö Norra IF, Blend Bytyçi, som blev spelklar på lördagen.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Heleneholms IP.

Domare: Andreas Löfkvist, Lund, Srdan Petrovic, Malmö, Faruk Halilovic, Malmö.

Följ matchen: Sänds av klubben i Svenska Fotbollförbundets Min Fotboll-app. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Max Rundqvist, 35. Blend Bytyçi – 4. Stefan Walid Karim, 8. Bassam Ahmad (lk), 10. Erik Pärsson, 11. Ajdin Seferovic, 14. Jonathan Ekendahl, 15. Florent Sopi, 16. Isak Sjögren, 18. Ahmed Ismail Abdi, 19. Herve Prudence Nshimirimana, 20. Jason Rindom, 21. David Abaya, 22. Clifford Rindom, 23. Anthony Thomsen, 25. Jesse Edge, 26. Martin Svensson, 27. Medin Sudic. Ledare: Tommy Ringblom (tränare), Mirlind Mejzinolli (assisterande tränare/analytiker), Roland Johansson (materialförvaltare), Donco Nikoloski (målvaktstränare).