Enkelserie väntar för IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö får i år spela en enkelserie med start i mitten av juni. Det är i alla fall tanken just nu. Men mycket hänger på den fortsatta utvecklingen när det gäller coronaviruset. Tränaren Roger Nilsson tror att beslutet kan gynna IFK Malmö.

Svenska Fotbollförbundet har beslutat att division 2 ska spelas som en enkelserie i år. Det ses som en sista utväg för att kunna genomföra serierna utan att klubbarna ska behöva spela oavbrutet varje helg sommar och höst.

IFK Malmös tränare Roger Nilsson och Per Harrysson har än så länge bara kort pratat om vilka konsekvenserna kan bli för laget.

– Vi ska samla våra tankar och prata mer ingående om det. Men det är en lite märklig upplevelse. Plötsligt befinner vi oss några månader före seriestart.

IFK Malmös seriepremiär var schemalagd till den 4 april men nu är exakt datum oklart. Senast den 9 april ska en ny spelordning presenteras.

– Troligen kommer vi att ligga lågt ett par, tre veckor.

Roger Nilsson säger att de kanske samlar spelarna för några träningar per vecka men att de också kan få sköta en del träning på egen hand.

Därefter gäller det att på nytt trappa upp med träningsmatcher.

Hur det blir med fredagens match mot Lunds BK är i skrivande stund osäkert. Klubbarna ska talas vid under onsdagen eller torsdagen.

Att serien nu kortas till en enkelserie innebär att varje match blir mer betydelsefull.

– Det kan gynna oss som har en smalare trupp. Vi kan ha den bästa startuppställningen i fler matcher. Men det är naturligtvis detsamma för de andra lagen. Däremot finns det inte utrymme för svackor som varar tre, fyra matcher där vi inte tar poäng.

Roger Nilsson tycker ändå att beslutet att skjuta fram starten och göra det till en enkelserie är riktigt. Det är svårt att spela matcher hela sommaren med tanke på semestrar.