IFK Malmö

Under lördagen åker IFK Malmös manskap till nordöstra Skåne för att möta Kristianstad FC i en träningsmatch.

– Vi luftar alla och försöker se det som ett bra träningspass, men de med lite skavanker står över helt, säger Per Harrysson, en av tre tränare i “di gule”.

– Framför allt hoppas vi få till ett högt engagemang och stor delaktighet från samtliga. Vi kommer prioritera försvarsspelet så målsättningen blir att hålla tätt bakåt. Sedan ska vi vinna fasta situationerna i båda boxarna.

Kristianstadsklubben är arvtagare till klassiska IFK Kristianstad som 1990 slogs ihop med Vilans BoIF och tog namnet Kristianstads FF. Denna klubb slogs 2015 ihop med Kristianstad BoIS och tog nuvarande namn. För övrigt kan nämnas att Kristianstad BoIS var en sammanslagning av Kristianstads BI och Kristianstads IS vilket skedde 2008.

Kristianstad FC, och dess föregångare Kristianstads FF, spelade sedan 2009 i division 1 men trillade ur denna serie i höstas. Senaste seriematcherna mellan lördagens kombattanter skedde 2007 i division 1.  IFK Malmö vann på hemmaplan med 4-2, Kristianstad vann hemma med 4-0.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Kristianstads Fotbollsarena.

Domare: Ismar Ramadani, Bunkeflostrand, Djellim Gashi, Vintrie, Otto Persson, Hässleholm.

Truppen: 1. Victor Ringdahl – 2. Linus Lundqvist Felgenau, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Igor Arsenijevic, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 23. Dardan Aliti, 24. Hugo Jönsson, 25. Carl Puumalainen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.