, ,

Inför Lindome GIF – IFK Malmö

Oscar Erlandsson i IFK Malmö. Foto: Casper Johansson 2022

På lördagen tar sig jumbon IFK Malmö till Lindome för Ettan Södra-match mot 13:e-placerade Lindome GIF.

– Vi möter ett lag som gillar att hålla i boll och jobba sig igenom alla lagdelar. Vi behöver vara på tårna och hålla oss nära våra motståndare. Fortsätta jobba hårt som vi har gjort senaste matcherna, säger IFK-tränaren Besnik Llazani.

Senaste gången IFK Malmö besökte detta lag, hösten 2021, slutade matchen med IFK-seger 2-1. I sluttabellen hamnade Lindome då på 12:e plats, en poäng och en plats efter ”di gule”.

IFK Malmö har på sistone gjort flera bra insatser. En seger, tre oavgjorda och två förluster är facit i de sex senaste seriematcherna.

Som grädde på moset har också tre segrar tagits, i MM-finalen samt i två DM-matcher plus en bra insats i tisdagens semifinal mot Landskrona BoIS. Denna slutade visserligen med gul förlust men alla som såg matchen håller nog med om att IFK Malmös insats mot Superettanmotståndet var väldigt bra i andra halvlek.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Lindevi IP plan 1, konstgräs.

Domare: Fredrik Alknäs, Hjo, Marcus Strandberg, Veddige, Alexander Eriksson, Halmstad.

Följ matchen: Sänds på Skånska Dagbladets och Sydsvenskans hemsidor samt SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Melker Ellborg, 30. Merlin Nuhanovic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Oscar Erlandsson, 5. Kalle Larsson, 7. Jakob Andersson (lk), 8. Hamid Abdulla, 9. Emil Johansson, 11. Carl Mujaguzi, 14. Granit Stagova, 15. Sufyan Abuzayda, 16. Hozan Faraidoon Muhamad, 17. Zackarias Faour, 18. Hampus Ferhm, 19. Henrik Rossborg,  21. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Martins Egbe, 24. Sidney Bernasko Appu. Ledare: Besnik Llazani (tränare), Osman Sudic (assisterande tränare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.