Inför IFK Malmö – Asarums IF FK

IFK Malmö

Så var det dags att göra ett bokslut för IFK Malmös fotbollssäsong, 2016. För ”di gules” vidkommande blir det hemmamötet med tabelltrean Asarums IF hemma på Stadion.

Trots att kontraktet är i hamn är det ingen drabbning som lämnas åt slumpen enligt tränaren Olle Nordin.

– Absolut inte. Det är en skola i sig att ta varje match på högsta allvar. På den punkten gör vi inte avkall, säger Nordin.

Som tvingas göra en del ändringar jämfört med tillställningen mot IFK Berga. Luka Jovovic är avstängd, ut ur truppen går även Jörgen Dahlskog Nilsson (skadad) samt Francis Mensah som ersätts av Adi Hazikadunic. Dahlskog Nilssons vikarie blir av allt att döma Max Nordlinder.

Sedan tidigare har det även stått klart att IFK Malmö släpper fram målvaktstalangen Carl Scott som ersätter Henrik Bäckström (bortrest).

– Den här dagen har säkert Calle väntat på. Kul för honom att visa upp sig på hemmaplan. Han har visat tålamod och är värd den här chansen. Dessutom har Calles utveckling gått åt rätt håll vilket han visat på träningarna, fortsätter Nordin.

Som ännu inte, av naturliga skäl, har analyserat säsongen helhetsmässigt.

– Vi har som sagt en uppgift kvar. Sedan jag tillträdde tycker jag att vi tagit ett steg i rätt riktning och klubben satt ner foten. Plus att vi nått vårt primära mål, nytt kontrakt. Men vi vill göra en bra match även mot Asarum. Det mötet är lite av ett examensprov på veckans träningar.

Stannar du i IFK Malmö nästa säsong?

– Du får gärna ställa frågan. Men den diskussionen tar vi efter säsongen, blev Olle Nordins väntade och professionella svar på frågan många IFK-supportrar säkert vill ha en jakande replik på.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm, 18. Mohamed Rahmé, 21. Mathias Ljung, 23. Armin Haidary, 27. Edvin Ahmetovic.

Indisponibla: Ahmad Fahkro (rehab), Anton From (bortrest med arbetet), Francis Mensah, Jörgen Dahlskog Nilsson (skadad i vaden), Henrik Bäckström (bortrest med arbetet), Luka Jovovic (avstängd för tre varningar), Tobias Rosenlind (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.