Inför IFK Malmö – KSF Prespa Birlik

IFK Malmö

På lördagen väntar en efterlängtad seriepremiär i division 2 Västra Götaland för IFK Malmö som spelar hemma mot KSF Prespa Birlik. 

– Först och främst så skönt att det hela drar i gång. Verkligen en skön känsla, konstaterar Roger Nilsson, en av tre tränare i ”di gule”.

– Perioden efter det korta sommaruppehållet har varit bra med ökad intensitet och vi är väl förberedda. Vi har haft bra träningsveckor med några bra matcher som bådar gott inför morgondagens premiär.

För sjätte säsongen i rad spelar IFK Malmö i division 2. De två senaste åren har bjudit på en del gul dramatik in till sista minut av tävlingssäsongen. 2018 genom att missa kvalplats uppåt på stopptid i sista omgången, i fjol genom kvalspel för att förnya division 2-statusen vilket lyckades med mål i 119:e minuten i andra kvalmatchen.

Nya tränartrion i år, det vill säga Roger Nilsson, Per Harrysson och Jan Strandberg, har en i stort sett ny spelartrupp jämfört med 2019.

Vid fjolårets två seriematcher lagen emellan vann ”di gule” på Heleneholms IP, med 2-0 och på Malmö Stadion slutat mötet oavgjort, 0-0.

IFK och Prespa Birlik möttes i en träningsmatch under senvintern, en match som gult vann med 4-1.

Sedan dess har en hel del förändringar skett i Prespa Birlik. Ny tränare i form av Stefan Hansson, som assisteras av tillika nye Metin Celik, har anslutit till klubben för två veckor sedan. Laget har, precis som IFK Malmö, många nya spelare jämfört med förra säsongen.

KSF Prespa Birlik bildades 1984 efter en sammanslagning av klubbarna Prespa FF (bildad 1973) och Birlik FS (bildad 1976) och höll mestadels till i division 5 och 6 till dess att en medveten satsning påbörjades för drygt tio år sedan. Premiär i division 2 skedde 2013 och säsongen 2016 man var uppe i division 1.

Förra året samlade man ihop 30 poäng och med det hamnade på tionde plats, två placeringar bättre än IFK Malmö. Även 2018 slutade Prespa Birlik tia i tvåan, då med ”di gule” på tredje plats.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Dino Demo, Helsingborg, Ahmed Mohammed, Rydsgård, Salah Aziz, Malmö.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Robin Fors, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 10. Ilir Tahiri, 11. Oskar Zubac, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Igor Arsenijevic, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk),  24. Luka Petrovic, 25. Carl Puumalainen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Thomas Klintberg (massör).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.