IFK Malmö lånar Petrovic

Luka Petrovic, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Fredrik Rundgren

IFK Malmö har lånat in försvararen Luka Petrovic från Landskrona BoIS i Ettan Södra. Ett så kallat 24-timmarslån som innebär att han kan gå mellan klubbarna under hösten.

Petrovic, som fyller 19 år den 25 augusti, fick förra året smaka på division 1-fotboll genom fyra starter och ett inhopp.

– Jag har bra spelförståelse och en bra fot. Min längd hjälper också mig mycket och jag ser mig som en spelande mittback, säger han.

– Är väldigt tacksam över att få chansen i en sådan klassisk förening som IFK Malmö.

Moderklubben är just Landskrona BoIS där Luka Petrovic i yngre tonåren var anfallare men skolades om till mittback i junioråldern.

– Det är en spelskicklig allroundspelare som mestadels spelat försvar i BoIS. En ung och talangfull kille som vi hoppas ska kunna bidra med lugn och passningsskicklighet, kommenterar Per Harrysson, tränare i ”di gule”.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19)*, Carl Puumalainen (lån Lunds BK), Dardan Aliti (Lunds BK), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Elliot Sandström (Trelleborgs FF U19), Emil Johansson (Torns IF), Gani Bunjaku (KSF Prespa Birlik), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Hugo Jönsson (Missouri State University, USA), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Luka Petrovic (lån Landskrona BoIS), Martin Johansson (Lunds BK), Nikola Delibasic (FK Besa), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik)**, Robert Medvegy (NK Croatia), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Adi Hadzikadunic (Ariana FC), Caesar Holmgren Kerwall (uppehåll)*, Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Hugo Jönsson (Missouri State University, USA)****, Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Linus Lundqvist Felgenau (GIF Nike)***, Martin Holm (Bara GoIF), Massab Khattab (GIF Nike), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik)**, Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).

*  Caesar Holmgren Kerwall anslöt inför säsongen, men meddelade den 12 maj att han tar ett uppehåll från fotbollen.
** Omar Khattab anslöt inför säsongen, men slutade den 10 juni.
*** Linus Lundqvist Felgenau anslöt inför säsongen, men slutade i vecka 30.
**** Hugo Jönsson anslöt inför säsongen, men meddelade i vecka 31 att han inom kort skulle återgå till sina collegestudier i USA.