Inför FC Rosengård 1917 – IFK Malmö

IFK Malmö

Onsdagen bjuder på ett Malmöderby i division 2 Västra Götaland där IFK Malmö åker till Rosengårds Södra IP för att försöka hitta tillbaka till vinnarspåret efter nederlaget mot Eslövs BK. För motståndet svarar FC Rosengård 1917.

– Det vankas derby och vi tror på en tuff drabbning mot ett bra motstånd. Truppen är i princip skadefri och många spelare ser bra ut, säger Per Harrysson, en av tre tränare i ”di gule”.

– Rosengård är tippat i toppen men vi ska göra vårt yttersta för att ta poäng. Hårt arbete och en grym disciplin kommer att behövas, samt en hel del tur.

FC Rosengård 1917 är en klassisk klubb, bildad 1917 som Malmö BI. Det är förmodligen den Malmöförening som IFK Malmö haft flest matcher mot genom tiderna.

Antalet spelarövergångar mellan ”di gule” och onsdagens motståndare har varit många. I seriesystemets barndom, med båda klubbarna placerade i näst högsta divisionen, fick IFK med god hjälp av tidigare MBI:are ett så slagkraftigt lag att flera års spel i Allsvenskan blev resultatet.

IFK Malmö-anhängare kommer i Rosengård att känna igen Jamshed Asekzai, en spelare som så sent som i fjol var gul.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Rosengårds Södra IP.

Domare: Niklas Andersson, Malmö, Jesper Arnshed, Malmö, Faruk Halilovic, Malmö.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 8 Gani Bunjaku, 10. Ilir Tahiri, 12. Elliot Sandström, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Igor Arsenijevic, 19. Oliver Henneberg Bech, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk),  24. Luka Petrovic, 25. Carl Puumalainen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare), Leif Nilsson (målvaktstränare).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 på Rosengårds Södra IP.