Andra raka för IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö tog sin andra raka seger i division 2 Västra Götaland då det blev 2-0 (0-0) hemma mot Onsala BK.

– Ytterligare en drabbning där vi verkligen kämpade för varandra vilket medförde en välbehövlig och rättvis seger på nytt, konstaterade Roger Nilsson i ”di gules” tränartrio.

Segermarginalen kändes motiverad utifrån bollinnehav och målchanser. Inledningsvis hade dock Onsala en jättechans där dock lobbförsöket, som gick över målvakten Victor Ringdahl, även passerade ribban.

Det fanns en struktur och trygghet över IFK Malmös spel som ledde till att anfallen både var många och långa. Speciellt i andra halvlek var mycket av spelet förlagt till Onsalas planhalva och många chanser och hörnor kunde noteras.

På en av dessa hörnor, från Elliot Lindquist Nilsson, nådde Ilir Tahiri högt och kunde mycket skickligt med huvudet dirigera bollen i nät i 56:e minuten.

I slutet försökte Onsala trycka upp i sina kvitteringsförsök vilket gav IFK större ytor i sitt offensiva spel.

På en snabb omställning kunde Luka Petrovic avlossa ett skott mot bortre stolpen som passerade målvakten och när en försvarare försökte täcka skottet två meter från mållinjen ledde det till att han styrde in bollen i eget mål.  Detta i minut 85.

– Vi känner oss starka för tillfället och truppens bredd spelar avgörande roll i matcherna då vi kan sätta in spelare som tillför kvalitet och hårt jobb, analyserade Roger Nilsson.

– Matchbilden kunde dock blivit en annan om Onsala satt ett av sina två frilägen direkt i matchupptakten. Men efter hand kunde vi ta över spelet och 1-0 i början av andra kändes logiskt med tanke på hur det såg ut.

– Vi hade bra kontroll på händelserna efter ledningsmålet men 2-0 lät vänta på sig.

Innermittfältstrion Martin Johansson, Igor Arsenijevic och Emil Jönsson var mycket bra med sitt hårda arbete parat med effektiva passningar i offensiv riktning och disciplinerade försvarsarbete.

Plus också till ytterbackarna Emil Johansson och Elliot Lindquist Nilsson som förutom att täppa till bakåt också stod för bra attacker drabbningen igenom.

Härnäst, lördag 12 september, spelar ”gulingarna”  borta mot Ullareds IK.

Matchfakta kommer senare.