IFK Malmö

Det kan vara en avgörande vecka som väntar IFK Malmö. Tre matcher där poängskörden styr om IFK ska hänga på i toppen eller slåss på nedre halvan i division 2 Västra Götaland. 

För motståndet de kommande matcherna står Ullareds IK (borta), Västra Frölunda IF (hemma) samt IF Limhamn Bunkeflo 2007 (borta).

Först ut är lördagens tripp till Halland. Tränaren Per Harrysson är självfallet nöjd med de senaste matcherna.

– Vi har fått bra utdelning och kämpat på bra. Jag är nöjd med alla våra insatser i serien men vi har blivit bättre över tid. Det viktigaste för oss är att ta poäng i alla matcher.

Och han håller med om att det är en viktig vecka som väntar. Beträffande Ullared tycker Per Harrysson att de har bra koll på laget.

– De är bra i omställningsspelet, stora och starka. Men vi ska kämpa som bara den, vi är inte så dåliga så jag tror på en jämn match.

Gani Bunjaku har skadekänningar och står över lördagens match. Per Harrysson säger att de sparar honom och hoppas han kan vara med kommande onsdag eller lördag.

Av de sju målen har Ilir Tahiri gjort mer än hälften. På frågan om de arbetar för att få i gång målskyttet på fler fötter svarar Per Harrysson att det inte är något som prioriteras extra.

– Målen ska göras av dem som spelar centralt där framme och från ytterpositionerna. Det är också därifrån målen kommit.

Per Harrysson framhåller också IFK:s styrka på fasta situationer.

— Det är mer tillfälligheter att Ilir gjort mål där. Jag tror att mittbackarna kommer att göra något mål också innan serien är över.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Hedevi IP plan 1.

Domare: Ivan Prgomet, Lund, Jesper Hultén, Varberg, Isaac Armel Yamuremye, Varberg.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 95. Nikola Delibasic – 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Robin Fors, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Emil Johansson, 7. Dennis Rickbo, 8. Emil Jönsson, 10. Ilir Tahiri, 14. Sandro Nalic, 15. Henrik Ahlberg, 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 17. Luka Petrovic, 18. Igor Arsenijevic, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 25. Carl Puumalainen, 28. Jacob Christiansen. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Fredrik Rundgren (lagledare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 08.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.