Glada målskyttar i IFK Malmö efter 3-0-segern på Hedevi IP, från vänster Martin Johansson och Ilir Tahiri (två mål). Foto: Fredrik Rundgren

En stark defensiv och Ilir Tahiris målform fortsätter vara IFK Malmös vassaste vapen. På lördagen besegrades Ullareds IK på bortaplan med 3-0.

Det var en första halvlek som Ullared inledde bäst. Men efter tio minuter jämnade spelet ut sig.

– Det blev en ganska jämn halvlek där de kommer fram till en del halvfarliga lägen på sin högersida och vi skapar chanser på omställningar. Men som helhet tycker jag att vi är starkast på poäng, sade IFK Malmös tränare Per Harrysson.

Några minuter innan paus kom också det viktiga 1-0-målet. På inspel från kanten från Jonathan Ahlbäck Ikonen lyckades Ilir Tahiri närmast glida in bollen.

Bara minuter in på andra halvlek utökades ledningen genom lagkapten Martin Johansson.

– Vi får en kontring och Martin Johansson kommer fri med målvakten och chippar bollen över honom.

Per Harrysson säger att Ullared försökte ändra matchbilden genom spelarbyten, men det resulterade inte i annat än att Ilir Tahiri kunde göra sitt andra mål för dagen.

– Vi skulle haft frispark och spelet stannar upp lite men domaren väljer att låta det fortsätta. Ilir Tahiri kommer fram i vänsterinnerposition och skjuter in den.

Per Harrysson säger att det är viktigt att ha en målskytt men vill ge hela kollektivet en eloge för sättet de genomförde matchen på.

– Vi spelar kollektivt starkt och tar färre felbeslut. Jag behöver inte skrika när killarna ska spela kort eller långt utan alla tar bra beslut.

Att försvarsarbetet fungerar så gott som felfritt visar den tredje nollan på raken. Målskillnaden på mötena med Vinberg, Onsala och Ullared är 7-0. IFK Malmö är också det lag som släppt in minst antal mål i serien.

Per Harrysson säger att det regnade i Halland under förmiddagen och även under match. Planen var dyngtung och det kan resultera i något eller några byten i laguppställningen till mötet med Västra Frölunda på onsdag.

Allt beroende på hur pigga spelarna ser ut på träningarna.

– I dag vinner vi helt rättvist men nu gäller det att ladda om.

Matchfakta kommer senare.