IFK Malmö

IFK Malmös U19 avslutade med en 5-3 (2-2)-triumf i seriefinalen borta mot tvåan Furulunds IK och tog därmed hem juniorlagsserien division 3 Västra (höst) utan att tappa en enda poäng.

Detta var en match som lagen laddat för ordentligt och det syntes tidigt då båda öppnade i ett rasande högt tempo.

Efter bara någon minut svarade Shqiprim Istrefi för en fantastisk assist till Linus Hellmark som kom helt fri med målvakten, men inte hade tillräcklig kyla och det hela avslutades med att skottet räddades.

Furulund spelade fysiskt och var först på samtliga bollar. Deras killar var duktiga i luften och vi vek oss för lätt.

Två fasta situationer resulterade i att hemmalaget kunde göra 1-0 i 24:e minuten och 2-0 fem minuter senare innan vi vaknade till liv och började skapa chanser. Målskyttar: Markus Abrahamsson och Alfred Jarvi.

I minut 41 fick vi en hörna. Linus Hellmark förvaltade hörnan väl genom att skicka in den centralt framför mål och i röran som uppstod lyckades en FIK-spelare sparka in bollen i eget mål. Därefter fortsatte vi att trycka på och på en snabb omställning gjorde Neo Ericson 2-2 i 45+1.

Andra halvlek började vi bra. Ny omställning gav 3-2 i 50:e minuten efter att nämnde Ericson drivit in i straffområdet och fällts. Straffen togs av Shqiprim Istrefi som visade kyla genom att säkert sätta bollen i mål.

Efter tio minuters spel tappade vi positionerna på mittfältet. Detta gjorde att motståndarlaget fick en frispark på vår planhalva där Markus Abrahamsson lyckades nicka in bollen helt utan chans för Emilio Hidalgo Olsson i målet.

Sedan ändrades spelsystemet till 4-4-2 för att få kontroll över mittfältet.

I 71:e minuten fick Alpay Lapovski en bra boll, drev framåt på vänsterkanten och in mot målområdet där han snyggt assisterade Eljes Cibo som skickade bollen i mål. En minut senare var Cibo framme igen och gjorde ytterligare ett vackert mål som stängde matchen, 5-3.

Vi spelade bra, men måste bli mycket tuffare i närkamperna och bättre på att vara etta på bollen i luftdueller. I övrigt hade vi bra kombinationer, löpte mycket, anfallarna mötte en hel del boll och det skapades många målchanser. Sedan kan vi bli effektivare framför målvakten och försvara oss bättre på fasta situationer som hörnor och frisparkar.

Extra plus till Neo Ericson.

MATCHFAKTA

2020-10-10 13.00
Juniorlagsserien division 3 Västra (höst)
Omgång 9
Matchnummer: 130735043.

Furulunds IK – IFK Malmö 3-5 (2-2)
Arena: Ljungvalla IP A plan.
Publik: 40.
Domare: Jonatan Josefson, Lund.
Mål: 1-0 (24) Markus Abrahamsson (nick), 2-0 (29) Alfred Jarvi (nick), 2-1 (41) Självmål, 2-2 (45+1) Neo Ericson, 2-3 (50) Shqiprim Istrefi (straff), 3-3 (69) Markus Abrahamsson (nick), 3-4 (71) Eljes Cibo, 3-5 (72) Eljes Cibo.
Assist: 2-2 Aram Kazaryan (passning), 3-4 Alpay Lapovski (passning).
Varningar, Furulunds IK: Lucas Elfving Ljunggren (40), Lucas Elfving Ljunggren (51´1), Oliwer Hallström Buza (88).
Varningar, IFK Malmö: Rigon Bajrami (16), Aram Kazaryan (42), Alpay Lapovski (81).
Utvisningar, Furulunds IK: Lucas Elfving Ljunggren (lindrig, 51´2).
Utvisningar, IFK Malmö: Shqiprim Istrefi (grov, 87).

Startelvan (4-3-3): 22. Emilio Hidalgo Olsson (lk) – 4. Marco Gomez Paloma, 2. Victor Isgren, 5. Rigon Bajrami, 12. Aram Kazaryan – 9. Neo Ericson, 8. Shqiprim Istrefi, 7. Michele Gomez Paloma – 11. Eljes Cibo, 10. Alpay Lapovski, 6. Linus Hellmark. Avbytare: 3. Edvin Hellmark, 13. Sajed Farhat.

Samtliga avbytare kom in.

Ledare: Gajur Sadiku (tränare), Skender Lapovski (assisterande tränare).

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Emilio Hidalgo Olsson).

SÄRSKILDA NOTERINGAR

* IFK Malmös 1-2-mål kom efter att Linus Hellmark slagit en hörna som träffade en FIK-spelare och gick in i eget mål.
* IFK Malmös 3-2-mål kom på straff efter att Neo Ericson fällts i minut 49.