IFK Malmö

IFK Malmös U19 avslutade med en 5-3 (2-2)-triumf i seriefinalen borta mot tvÄan Furulunds IK och tog dÀrmed hem juniorlagsserien division 3 VÀstra (höst) utan att tappa en enda poÀng.

Detta var en match som lagen laddat för ordentligt och det syntes tidigt dÄ bÄda öppnade i ett rasande högt tempo.

Efter bara nÄgon minut svarade Shqiprim Istrefi för en fantastisk assist till Linus Hellmark som kom helt fri med mÄlvakten, men inte hade tillrÀcklig kyla och det hela avslutades med att skottet rÀddades.

Furulund spelade fysiskt och var först pÄ samtliga bollar. Deras killar var duktiga i luften och vi vek oss för lÀtt.

TvÄ fasta situationer resulterade i att hemmalaget kunde göra 1-0 i 24:e minuten och 2-0 fem minuter senare innan vi vaknade till liv och började skapa chanser. MÄlskyttar: Markus Abrahamsson och Alfred Jarvi.

I minut 41 fick vi en hörna. Linus Hellmark förvaltade hörnan vÀl genom att skicka in den centralt framför mÄl och i röran som uppstod lyckades en FIK-spelare sparka in bollen i eget mÄl. DÀrefter fortsatte vi att trycka pÄ och pÄ en snabb omstÀllning gjorde Neo Ericson 2-2 i 45+1.

Andra halvlek började vi bra. Ny omstÀllning gav 3-2 i 50:e minuten efter att nÀmnde Ericson drivit in i straffomrÄdet och fÀllts. Straffen togs av Shqiprim Istrefi som visade kyla genom att sÀkert sÀtta bollen i mÄl.

Efter tio minuters spel tappade vi positionerna pÄ mittfÀltet. Detta gjorde att motstÄndarlaget fick en frispark pÄ vÄr planhalva dÀr Markus Abrahamsson lyckades nicka in bollen helt utan chans för Emilio Hidalgo Olsson i mÄlet.

Sedan Àndrades spelsystemet till 4-4-2 för att fÄ kontroll över mittfÀltet.

I 71:e minuten fick Alpay Lapovski en bra boll, drev framÄt pÄ vÀnsterkanten och in mot mÄlomrÄdet dÀr han snyggt assisterade Eljes Cibo som skickade bollen i mÄl. En minut senare var Cibo framme igen och gjorde ytterligare ett vackert mÄl som stÀngde matchen, 5-3.

Vi spelade bra, men mÄste bli mycket tuffare i nÀrkamperna och bÀttre pÄ att vara etta pÄ bollen i luftdueller. I övrigt hade vi bra kombinationer, löpte mycket, anfallarna mötte en hel del boll och det skapades mÄnga mÄlchanser. Sedan kan vi bli effektivare framför mÄlvakten och försvara oss bÀttre pÄ fasta situationer som hörnor och frisparkar.

Extra plus till Neo Ericson.

MATCHFAKTA

2020-10-10 13.00
Juniorlagsserien division 3 VÀstra (höst)
OmgÄng 9
Matchnummer: 130735043.

Furulunds IK – IFK Malmö 3-5 (2-2)
Arena: Ljungvalla IP A plan.
Publik: 40.
Domare: Jonatan Josefson, Lund.
MÄl: 1-0 (24) Markus Abrahamsson (nick), 2-0 (29) Alfred Jarvi (nick), 2-1 (41) SjÀlvmÄl, 2-2 (45+1) Neo Ericson, 2-3 (50) Shqiprim Istrefi (straff), 3-3 (69) Markus Abrahamsson (nick), 3-4 (71) Eljes Cibo, 3-5 (72) Eljes Cibo.
Assist: 2-2 Aram Kazaryan (passning), 3-4 Alpay Lapovski (passning).
Varningar, Furulunds IK: Lucas Elfving Ljunggren (40), Lucas Elfving Ljunggren (51Ž1), Oliwer Hallström Buza (88).
Varningar, IFK Malmö: Rigon Bajrami (16), Aram Kazaryan (42), Alpay Lapovski (81).
Utvisningar, Furulunds IK: Lucas Elfving Ljunggren (lindrig, 51Ž2).
Utvisningar, IFK Malmö: Shqiprim Istrefi (grov, 87).

Startelvan (4-3-3): 22. Emilio Hidalgo Olsson (lk) – 4. Marco Gomez Paloma, 2. Victor Isgren, 5. Rigon Bajrami, 12. Aram Kazaryan – 9. Neo Ericson, 8. Shqiprim Istrefi, 7. Michele Gomez Paloma – 11. Eljes Cibo, 10. Alpay Lapovski, 6. Linus Hellmark. Avbytare: 3. Edvin Hellmark, 13. Sajed Farhat.

Samtliga avbytare kom in.

Ledare: Gajur Sadiku (trÀnare), Skender Lapovski (assisterande trÀnare).

MatchdrÀkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
MÄlvaktens drÀkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Emilio Hidalgo Olsson).

SÄRSKILDA NOTERINGAR

* IFK Malmös 1-2-mÄl kom efter att Linus Hellmark slagit en hörna som trÀffade en FIK-spelare och gick in i eget mÄl.
* IFK Malmös 3-2-mÄl kom pÄ straff efter att Neo Ericson fÀllts i minut 49.