, ,

IFK Malmö föll i årspremiären

Granit Stagova fick axla lagkaptensrollen när IFK Malmö mötte Landskrona. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

Ettantillhörande IFK Malmö förlorade säsongens första träningsmatch borta mot Superettanklubben Landskrona BoIS med 0-3 (0-2).

– Svårast tänkbara att möta ett ihopspelat och skickligt BoIS då vi är i början av vår egen process. Men vi tittade lite extra på beteendena i de olika spelfaserna, såsom modet att vilja ha och äga boll, aggressiviteten i den direkta återerövringen och så vidare, sade assisterande tränaren Martin Johansson.

– Och jag tyckte att vi kunde se att spelarna ville, och överlag visade upp ett sådant beteende. Sedan har vi en del att jobba med, men det hade varit konstigt om vi hade varit helt klara redan nu.

Ur gul synvinkel inleddes matchen olyckligt med baklängesmål redan i tredje minuten. En hörna från höger möttes av Linus R Olsson som med stor skicklighet nickskarvade i en båge i bortre burgaveln, helt utan chans för målvakten Merlin Nuhanovic.

Landskrona BoIS höll ganska hårt i taktpinnen de första 20 minuterna. Man hann då med ytterligare ett mål, i den 10:e minuten av Linus Olsson, då hemmalaget hittade fria ytor i IFK-försvaret.

Under andra halvan av första halvlek började dock IFK komma in i spelet och kunde då och då etablera ett spel på motståndarnas planhalva.

Innermittfältsduon, med utgångspunkt något närmare backlinjen i form av Alan Asaad och lagkaptenen Granit Stagova, fick då oftare tag på bollen och försökte verkligen skapa ett eget spel.

Andra halvlek såg överlag ut som första med ett större bollinnehav för de svartvitrandiga och man gjorde också 3-0 genom Ousmane Diawara som hittade rätt i 70:e minuten.

”Di gule” kunde dock sticka upp då och då med några hörnor och två farligheter som offensivt resultat.

De två farligheterna kom genom Michele Gomez Paloma och Victor Isgren, båda två nyligen uppflyttade från juniorlaget till seniorlaget. Isgrens välavvägda skott vid stolproten var riktigt fint, men Landskronas målvakt Svante Hildeman stod för en bra räddning.

Alan Asaad och Granit Stagova stod för bra insatser liksom provspelande brasilianaren Pedro Ferrari på högerbacken. Victor Isgrens insats måste också nämnas – rörlig och snabb i steget och i bollkontakterna samt flera vunna dueller.

Trots den siffermässigt tydliga förlusten med tre mål kan ändå det gula manskapet ta med sig positiva saker från mötet med fjolårets sexa i Superettan.

Många spelare som försökte ta för sig offensivt, ett överlag samlat försvarsspel samt en match genomförd i ett tempo som var mycket högre än förra säsongens Ettanmatcher.

Härnäst, söndagen den 6 februari, väntar hemmadrabbning mot division 2-klubben FC Rosengård 1917 i det första framträdandet i Malmömästerskapets gruppspel.

Utförligare matchfakta kommer senare

Landskrona BoIS – IFK Malmö 3-0 (2-0)
Publik: 300.
Mål: 1-0 (3) Linus Olsson (nick), 2-0 (10) Linus R Olsson, 3-0 (70) Ousmane Diawara.