Här är IFK Malmös motståndare 2021

IFK Malmö

IFK Malmö är tillbaka i elitfotbollen efter tolv säsonger i de lägre divisionerna och under måndagen fastställde förbundsstyrelsen vilka 15 lag som kommer att göra ”di gule” sällskap i Ettan Södra.

Bland de nya lagen i 2021 års serie hittar man även klassikerklubben Ljungskile SK, som har degraderats från Superettan, samt uppflyttade Vänersborgs IF, Österlen FF och Åtvidabergs FF.

Övriga lag tillhörde serien 2020. Däribland Lunds BK och Torns IF, matcher som med säkerhet kommer att ge Ettan Södra extra krydda nästa säsong.

Ifkmalmo.se ringde upp Roger Nilsson, en av tre tränare i IFK Malmö, för att pejla läget nu när motståndarna är spikade.

Finns det något lag som du håller som klar favorit?

– Det är svårt att utpeka någon favorit så här tidigt, men Österlens satsning kan räcka långt även om föreningen är debutant i dessa sammanhang.

Är det någon match som du redan nu ser fram emot lite extra?

– Nyss nämnda Österlen skall bli kul att möta. Sedan kittlar även matcherna mot Lunds BK och Torn lite extra. Jag ser också fram emot att få åka till klassiska Kopparvallen där Åtvidaberg står för motståndet.

Till sist, hur tror du det går för IFK Malmö 2021?

– Precis som jag sa tidigare är det väldigt svårt att spekulera i tabellplaceringar i december. Just nu är målsättningen att få ihop en så slagkraftig trupp som möjligt och att komma så väl förberett som det bara går när serien väl drar i gång.

– Vi är fullt medvetna om att det är en enorm skillnad mellan Ettan och division 2, men säsongen 2020 visade vi att allt är möjligt.

Ettan Södra: Assyriska Turabdin IK, FC Linköping City, FC Trollhättan, IFK Malmö (2), Lindome GIF, Ljungskile SK (SE), Lunds BK, Oskarshamns AIK, Qviding FIF, Skövde AIK, Torns IF, Tvååkers IF, Utsiktens BK, Vänersborgs IF (2), Åtvidabergs FF (2), Österlen FF (2).

Serietillhörighet 2020 inom parentes. SE = Superettan och 2 = division 2.

Dokument: Definitiv seriesammansättning
Dokument: Kartor Ettan