Gustav Hillstedt under träningsmatchen mot Malmö FF. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö fortsätter att locka till sig spelare som har rutin från Ettan. Med fem års spel i Lunds BK, varav de tre senaste i division 1, kan den 29-årige försvararen/mittfältaren Gustav Hillstedt räknas in i denna kategori.

Före tiden i LBK representerade han moderklubben Hyllie IK (tidigare Vintrie IK).

– Jag spelar antingen som vänsterback eller yttermittfältare och känner mig lika hemma på båda positionerna. Mina styrkor är att jag löpstark, har bra fysik och nu också samlat på mig rutin, säger Hillstedt som skrivit på för 2021.

Varför blev det IFK Malmö?

– Helt enkelt för att jag är bekant med folk i truppen sedan tidigare samt att gruppen, både spelare och tränare, känns mycket bra.

Roger Nilsson, tränare i IFK Malmö:

– Det är en bolltrygg spelare med bra fart som besitter såväl defensiva som offensiva kvaliteter.

– Vi får också in ytterligare värdefull erfarenhet från Ettan och förhoppningsvis kommer vi att få se en del vackra mål och framspelningar från hans eminenta vänsterfot.