Monday Samuel till IFK Malmö

Monday Samuel i träningsmatchen mot Malmö FF:s U21. Foto: Lola Nilsson 2021

IFK Malmö kan presentera ett riktigt starkt nyförvärv inför helgens omstart i Ettan Södra. Det är 27-årige Monday Samuel, i fjol i allsvenska Varbergs BoIS FC, som ansluter till det gula manskapet.

– Jag trivs bäst som mittfältare, både ytter och innermittfältare går bra, konstaterar Samuel som verkligen ser fram emot höstens spel i ”di gule” i landets tredje högsta serie.

– Granit Stagova, Jakob Andersson och Emil Jönsson känner jag från vår gemensamma tid i Landskrona BoIS, så det är kul att återse dem.

Monday Samuel är det mest meriterade nyförvärvet på många år i IFK Malmö i och med hans många år i Allsvenskan och Superettan.

Redan 2012 spelade Samuel i Superettan, då för Ängelholms FF. 2015 fortsatte han på samma nivå i Östersunds FK och följde även med laget upp i Allsvenskan.

Under sommaren 2016 bytte nigerianen Jämtland mot Skåne och Helsingborgs IF. Efter 1,5 år där blev det Superettanspel med Landskrona BoIS och även svenskt medborgarskap.

2019 väntade matchning i vietnamesiska Thanh Hóa 2019 och sedan gick flyttlasset vidare till Varbergs BoIS FC som Monday Samuel representerade i sex allsvenska matcher 2020.

– Monday Samuel är en spelare med hög fotbollskompetens och vi är jätteglada över att få hit honom, säger Per Harrysson i den gula tränartrion.

– Han ser saker snabbt, har en bländande teknik och kommer bidra med öppnande passningar till sina lagkamrater. Plus att det är en mycket ödmjuk och trevlig kille.

– Och håller så klart hög nivå hos oss efter många matcher i högre serier.