Philip Persson Lundgren i en nickduell under premiärmatchen mot Åtvidabergs FF. På lördagen väntar Lindome GIF i årets andra hemmadrabbning. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö tar emot obesegrade Lindome GIF med tidig avspark klockan 13 på lördag.

Malmökamraterna hoppas på tredje gången gillt då man förlorade både hemma och borta senast lagen möttes, säsongen 2018, då Lindome vann division 2 Västra Götaland fem poäng före Halmia och ytterligare en poäng före IFK på tredjeplatsen.

Laget har sedan dess spelat i Ettan Södra där tiondeplatsen från första säsongen 2019, följdes upp av en stark fjärdeplats i fjol om än med elva poäng efter Landskrona BoIS på kvalplatsen till Superettan.

Ifkmalmo.se ringde upp tränaren Roger Nilsson för att pejla stämningen inför säsongens andra hemmamatch.

– Lindome är ett bra lag som många tippat på förhand att tillhöra toppkandidaterna. Vi har dock en fin och positiv stämning i truppen där alla har en bra inställning inför fortsättningen.

– Det ser bra ut med de nya spelarna som alla är kloka och duktiga och nu kommer in mer och mer i en för övrigt stark grupp.

Hur ser det ut beträffande skadeläget?

– Héctor Valeria Berntsson och Jonathan Ahlbäck Ikonen är fortfarande på skadelistan liksom Gani Bunjaku som är borta på grund av en handskada. Elliot Lindquist Nilsson får stå över den här gången efter att ha fått en smäll i senaste matchen mot Ljungskile. Aron Már Brynjarsson har också vissa känningar.

– Positivt är att Viktor Ekblom återkommit till träningen. Sedan är det ju inte fel med två målvakter sedan Merlin Nuhanovic anslöt på ett så kallat 24-timmarslån från TFF under veckan. Det är bra med konkurrens även på den posten.

– En annan positiv sak är att vi tränar på helplan sedan två veckor tillbaka vilket vi naturligtvis saknat. Och det vackra vädret under torsdagskvällens träning gjorde ju inte saken sämre.

Roger avslutar pratstunden med att det kommer att bli vissa ändringar i startelvan inte minst med tanke på den hårda konkurrensen om platserna. Exakt vilka får vi se på lördag klockan 13.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Oscar Johnson, Lund, Magnus Blennersjö, Löddeköpinge, Rikard Aspegren, Malmö.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl – 2. Geronimo Balint, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg,  7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 16. Luka Petrovic, 17. Jesper Rindmo, 21. Martin Johansson (lk), 22. Viktor Ekblom, 23. Gustav Hillstedt. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Roger Nilsson (tränare), Mats Einbjörn (lagledare), Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.