Inför FC Trollhättan – IFK Malmö

André Strandberg är tillbaka efter avstängning då IFK Malmö spelar borta mot FC Trollhättan. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

3-3 senast efter sen kvittering borta mot Assyriska IK. På lördagen väntar ny bussresa för Ettannykomlingen IFK Malmö som åker till Trollhättan för att möta toppkrigande FC Trollhättan på Edsborgs IP.

– Det är givetvis en tuff bortamatch som väntar mot ett formstarkt Trollhättan, men samtidigt väldigt inspirerande på så sätt att vi har allt att vinna, konstaterar Roger Nilsson i den gula tränartrion.

– Laget är lite sargat av avstängningar och skador, men bredden på truppen är stark och det blir definitivt ett gäng hungriga spelare som kommer göra allt för att ta tre poäng.

FC Trollhättan har samlat ihop 18 poäng på de inledande nio omgångarna och ligger på andra plats i Ettan Södra. Klubben bildades för 20 år sedan genom en sammanslagning mellan Trollhättans IF och Trollhättans FK. Man har två års spel i Superettan 2009-2010 som främsta merit. De senaste tio åren har divisionstillhörigheten pendlat mellan 1 och 2 och gör nu sin tredje raka säsong i Ettan.

IFK Malmö är svårslaget med endast två förluster i seriespelet, vilket Assyriska IK fick erfara i förra omgången. Philip Persson Lundgren kvitterade då i minut 90+2 och såg till att ”di gule” nu är åtta i tabellen på 13 poäng.

Granit Stagova och Philip Persson Lundgren är båda avstängda på grund av för många varningar. Elliot Lindquist Nilsson och Viktor Ekblom är nya på skadelistan där Héctor Valeria Berntsson finns sedan tidigare.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Edsborgs IP A-plan.

Domare: Ahmed Al-Kodri, Hässleholm, Per Uppsäll, Halmstad, Rasmus Eriksson, Harplinge.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 4. Emil Johansson, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 13. Victor Sköld, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 23. Gustav Hillstedt, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.