Granit Stagova är tillbaka i IFK Malmös trupp. Foto: Nisse Nilsson 2021

IFK Malmö åker till Linköping på söndag med uppdraget att försöka radera ut sin segernolla i avdelningen bortamatcher i Ettan Södra. Ett FC Linköping City som tog sin första trea i lördags borta mot Assyriska IK. 

Är ”di gule” varnat Per Harrysson, tränare?

– Vi har granskat dem på video så vi vet lite hur laget spelar. Det finns inga lätta matcher i denna serien.

Förutom den nämnda segern har Linköping två oavgjorda på hemmaplan, dels i östgötaderbyt mot Åtvidaberg, dels mot Ljungskile vilket gör att man är tämligen fast förankrat i botten av tabellen på fem poäng.

Känns som ett lag som IFK Malmö bör ha efter sig i tabellen i slutet av november?

– Det vill vi gärna ha och inte bara Linköping utan två till. Tre lag bakom oss i tabellen räcker för att hänga kvar eftersom plats 13 inte renderar kvalspel nedåt i år.

Läget i truppen borde vara uppåt efter den fina hemmasegern senast mot före detta serieledaren Oskarshamn där IFK gjorde sin bästa match för säsongen?

– Tycker det, vi spelade väldigt bra med offensivt rappare spel mellan lagdelarna. Vi har ju tidigare valt ett säkrare spel med fokus på defensiven. I söndagens match stod vi för fint kombinationsspel med två fina klassavslut av Viktor Ekblom.

På tal om Ekblom: Landskrona BoIS leder ju Superettan lite överraskande som nykomling. Finns det hopp om att få behålla honom över hösten?

– Hopp finns det så klart, vi får väl se hur det hela utvecklar sig. Landskrona BoIS har många duktiga spelare och ett sparkapital som exempelvis Erik Pärsson som ju kom tillbaka till denna säsongen. För övrigt har vi en mycket god relation med Landskrona BoIS.

Tyvärr fick kapten Martin Johansson en varning som renderar avstängning vilket innebär att vicekaptenen Philip Persson Lundgren tar på sig armbindeln. Frånvarande i övrigt?

– Förutom långtidsskadade Hector Valeria Berntsson finns fortfarande Elliot Lindquist Nilsson med ett skadat knä. Gustav Hillstedt som skadade armen i söndags är tillbaka liksom Granit Stagova efter avstängning.

Avslutningsvis så är det midsommarhelg och kanske bra att matchen inte är förrän på söndag så att spelarna hinner hämta sig efter lite firande?

– Våra spelare är förnuftiga och proffsiga så inga problem där. Oroar mig mest för Janne Strandberg som är något av en ”festprisse”, avslutar Per Harrysson skrattande.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Linköping Arena, konstgräs.

Domare: Pontus Olofsson, Skellefteå, George Jomaa, Norrköping, Emanoel Tanzi, Linköping.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren (lk), 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 8. Viktor Ekblom, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 23. Gustav Hillstedt, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Ingemar Janmarker (materialförvaltare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 07.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.