Inför Malmö FF U21 – IFK Malmö

Per Harrysson och Roger Nilsson, tränare i ”di gule”. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö inleder hösten likadant som vårsäsongen. Med en match mot Malmö FF.

IFK:s tränare Roger Nilsson säger att MFF hört av sig och vill ha en match för de spelare som inte deltar i kvalmatchen till Champions League mot HJK.

– Det kommer att bli ett jättebra lag vi får möta.

IFK Malmö har genomfört några träningar efter det korta uppehållet. Truppen är för närvarande intakt så när som på Viktor Ekblom som är tillbaka i Landskrona BoIS. Roger Nilsson säger att de än så länge inte fått något definitivt besked vilken klubb anfallaren ska representera i höst. Det är fortfarande ett par veckor kvar till deadline.

Roger Nilsson hoppas däremot att de kan ha med en provspelare i onsdagens träningsmatch. Han säger att det är en offensiv kraft som spelat för klubbar i både Allsvenskan och Superettan men än så länge bara hunnit med någon enstaka träning för IFK.

På plussidan finns att långtidsskadade Elliot Lindquist Nilsson och Hector Valeria Berntsson är med och tränar för fullt.

– Det ser bättre ut än på länge.

Tränarna har vissa funderingar på justeringar i formationen inför höstsäsongen, men om det är något som testas redan mot MFF är osäkert.

Som det ser ut i nuläget blir det inga fler träningsmatcher innan serien återupptas med bortamatch mot Utsikten den 14 augusti.

MATCHGUIDE

Avspark: 15.00.

Arena: Malmö Stadion plan 5, hybridgräs.

Domare: Dino Demo, Helsingborg, Simon Kristensson, Malmö, Alexander Bergqvist, Trelleborg.

Följ matchen: Ingen känd sändning eller direktrapportering.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 3. Elliot Lindquist Nilsson, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 11. Emil Jönsson, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 22. Victor Isgren, 23. Gustav Hillstedt, 24. Gani Bunjaku. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 13.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.