IFK Malmö

Vårsäsongens sista lokalderby väntar för IFK Malmö som på lördagseftermiddagen välkomnar Kvarnby IK till Malmö Stadion. 

Ett Kvarnby som repat mod i de två senaste division 2-omgångarna. Oavgjort mot topplaget Sävedalen följdes upp på bästa när KIK, något oväntat, slog tillbaka Hittarps IK med 3-1 hemma på Bäckagårds IP föregående helg.

Så formkurvan pekar stadigt uppåt för lördagens gäster.

– Ja, deras seger mot Hittarp imponerar. Och ett derby är alltid ett derby. Det gäller att göra jobbet. De flesta ledarna och spelarna känner varandra, så det handlar om mycket prestige. Tabellplaceringen är av mindre betydelse, säger IFK Malmös tränare Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Inför mötet ligger IFK på fjärde plats, Kvarnby i sin tur på en nionde. Det skiljer åtta poäng lagen emellan. Kvarnbys stora problem under säsongen har varit målfabrikationen. Men mot Hittarp fick deras tränare Ulf Jansson ett välkommet styrkebesked. Tre mål framåt mot ett normalt sett defensivt starkt Hittarp inger respekt.

IFK Malmö då? Där är det mesta på topp. Tre raka segrar har för upp “di gule” i den absoluta tabelltoppen. Segern senast mot tidigare serieledaren Sävedalen gav ett eko efter sig.

– En härlig match från vår sida. Inte minst taktiskt. En riktigt lagseger, fortsätter tränaren.

Efter en sådan urladdning är det lätt att slå sig till ro. Men …

– Det är ingen risk. Vi är inte nöjda. Men vi tar en match i taget. Nu är det Kvarnby som gäller och alla måste göra jobbet precis som mot Sävedalen, understryker Nisse Bagare.

På frånvarofronten  har det också börjat ljusna avsevärt för “gulingarna”. Utanför truppen är endast Mohammed Rahmé (avstängd) och målvakten Jesper Andersson som dock kommit i gång med träningen efter sin skada.

In i laget går bland andra Mohamed Ramadan och Philip Persson Lundgren.

– De har lite kvar ännu, men ändå så pass bra att de är med. Båda två drog i gång träningen i veckan, vittnar Nils-Erik Persson.

Tillbaka i truppen är även Sami Güngör och Raslan Al Kurdi som var avstängda senast.

Således upplagt för ett ovisst och spännande lokalderby mellan två lag vars formkurva pekar i rätt riktning,

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 5. Philip Persson Lundgren, 7. Mohamed Ramadan, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld, 21. Hashim Hashim, 94. Noor Zadran, 96. Ali Asa Jagori. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Mohamed Rahmé (avstängd för tre varningar).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.