Philip Persson Lundgren var bäst i IFK Malmö. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö gjorde inget mål, gästerna tre. Därmed blev det en klar seger för Tvååkers IF på Malmö Stadion i Ettan Södra.

IFK Malmö är inne i en tung period. Tränaren Per Harryssons ord till spelarna efteråt manade till att se framåt.

– Upp med huvudena, det är många matcher kvar. Vi visade att vi orkade 90 minuter trots att vi var en man kort.

Till spel för första gången i höst kom lagkaptenen Martin Johansson. I mål stod Victor Ringdahl och Philip Persson Lundgren bildade mittbackspar med André Strandberg.

Under de första dryga 20 minuterna var det jämnt. IFK:s anfall bestod mest av kontringar men på en av dem fick Jonathan Ahlbäck Ikonen en möjlighet utan att riktigt komma till avslut.

Efter en kvart fick Jakob Andersson bollen i en snabb omställning, stannade till till höger om straffområdet och slog en passning snett bakåt som Martin Johansson mötte. Men skottet togs omhand av gästernas målvakt.

Knappt 24 minuter in i matchen fick så Tvååker straff efter en duell ganska långt in i straffområdet. Rasmus Andersson slog den säkert i mål.

Efter gästernas ledning blev det glest med gula anfall. Bara några minuter efter straffen kunde Mergim Laci utöka till 2-0 för Tvååker efter kortpassningsspel i straffområdet på hockeymanér.

Innan halvleken var färdig fick också Victor Ringdahl göra en utrusning och rädda precis framför fötterna på anfallande spelare.

Till andra halvlek byttes Kofi Yeboah Addae ut och in kom Hector Valeria Berntsson. Det medförde att André Strandberg tog steget upp på mittfältet och Granit Stagova flyttades ut på högerkanten samtidigt som Victor Sköld bytte till vänstersidan.

Per Harrysson säger att det var ett försök att neutralisera gästernas kantspel.

Spelet i andra halvlek var långa stunder ganska händelsefattigt. I den 65:e minuten ådrog sig André Strandberg sin andra varning efter en vårdslös tackling på mittplan och blev utvisad.

Resterande tid spelade IFK med tio man och Tvååker kunde bevaka ledningen. Man fick dock ytterligare en straff som Rasmus Andersson förvaltar väl även denna gången.

Gästerna fick också ett mål bortdömt för hands.

IFK Malmö hade svårt att etablera något anfallsspel och enda farligheten kom i samband med en frispark där Philip Persson Lundgren fick i väg ett skott.

I slutet av matchen fick unge Victor Isgren göra debut i serien och klarade inhoppet bra.

Per Harrysson säger att den ena straffen måhända var lite tveksam men påpekade samtidigt att det var svårt att se från hans position. I stort tycker han dock att gästerna vann rättvist.

– De är lite starkare än vad vi är.

För Martin Johansson var det första matchen på länge efter skadefrånvaro.

– Jag har inte spelat på fyra veckor och visst kändes det lite i närkampsspelet och när jag ska vända upp med boll men det är bara att köra på.

Nästa helg väntar en tur till östkusten för bortamatch mot Oskarshamn.

Matchens lirare: Philip Persson Lundgren.

Utförligare matchfakta kommer senare