Inför IFK Malmö – Tvååkers IF

Lagkaptenen Martin Johansson är en av spelarna som kan vara tillbaka när IFK Malmö möter Tvååkers IF på hemmaplan. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö är tillbaka på hemmaborgen efter miniturnén till Stångby och Åtvidaberg. Poängmässigt blev utfallet magert och nu är förhoppningen att ta någon av de resterande poäng som behövs för att säkra kontraktet.

När serien började pratades det om att det behövs 35 poäng för att få fortsätta spela i Ettan nästa säsong. IFK Malmö står nu på 27 och behöver sålunda ungefär två segrar och några oavgjorda till för att nå målet.

För närvarande är IFK inne i en period med tufft motstånd. Först väntar Tvååker på Stadion och därefter Oskarshamn och Trollhättan.

Men tränaren Per Harrysson är övertygad om att IFK kommer att plocka behövliga poäng. Det är många matcher kvar och under slutet finns en del matcher som åtminstone på pappret ser lättare ut.

Precis som IFK Malmö gjorde i höstpremiären besegrade Tvååker Utsikten förra helgen.

– Vi vet att det är ett bra motstånd som väntar på lördag men vi hoppas vända trenden och ta poäng, säger Per Harrysson.

IFK Malmö har också revansch att utkräva för förlusten borta i våras.

– Vi är inne i en tuff fas och har realistiska förväntningar men vi har gått bra hemma och har bara en förlust på Malmö Stadion.

Han betonar också att laget måste börja sätta sina chanser. Mot exempelvis Torn skapade IFK Malmö mycket framåt men utan att få in bollen i mål.

En del namn återfinns fortfarande på skadelistan och förra helgen tillkom Elliot Lindqvist Nilsson som bröt handleden och blir borta ett längre tag. Monday Samuel är också avstängd.

Men Per Harrysson öppnar för att det kan vara aktuellt med någon återkomst till matchen mot Tvååker.

Det är däremot osäkert om tränarkollegan Roger Nilsson finns med på bänken då han blev pappa i veckan.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Jovan Krsmanovic, Jönköping, Ajdin Mlivic, Växjö, Simon Anderjon, Malmö.

Följ matchen: Sänds på Sydsvenskans hemsida och SportExpressen Play. Direktrapportering sker genom Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Victor Ringdahl, 30. Merlin Nuhanovic – 2. Geronimo Balint, 4. Emil Johansson, 5. Philip Persson Lundgren, 6. André Strandberg, 7. Jakob Andersson, 9. Besnik Rustemaj, 10. Kofi Yeboah Addae, 13. Victor Sköld, 14. Granit Stagova, 15. Henrik Ahlberg, 16. Victor Isgren, 17. Jesper Rindmo, 19. Héctor Valeria Berntsson, 20. Jonathan Ahlbäck Ikonen, 21. Martin Johansson (lk), 23. Gustav Hillstedt. Ledare: Jan Strandberg (tränare), Per Harrysson (tränare), Roger Nilsson (tränare), Thomas Klintberg (massör), Leif Nilsson (målvaktstränare).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 11.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.