,

Stagova fortsätter i IFK Malmö

Granit Stagova. Foto: Nisse Nilsson 2021

Mittfältaren Granit Stagova är klar för spel i IFK Malmö även 2022. ”Di gule” fortsätter därmed sin satsning på att etablera sig i elitfotbollen genom att förlänga med viktiga spelare från comebackåret i Ettan.

– Jag är glad över att det är klart. Ser fram emot en ny säsong med laget, och med en ny tränare i Firat [Sahan], vilket jag tror kommer bli hur bra som helst, säger Stagova.

– Målsättningen förra året var att stanna kvar i serien och i år hoppas jag att vi kan ta ytterligare steg mot toppen.

24-årige Granit Stagova startade fotbollskarriären i Kristianstad BoIS innan han vid 15 års ålder flyttade till Malmö och MFF där det blev spel i U17, U19 samt debut i A-laget.

Efter fyra år i Malmö FF flyttade Stagova tillbaka till Kristianstad för division 1-spel med Kristianstad FC. Det blev ett år i KFC som följdes av en säsong i Mjällby AIF.

2018 och 2019 innebar spel med Landskrona BoIS i Superettan och division 1.

Till IFK Malmö kom Granit Stagova för ett år sedan från Torns IF och visade under fjolåret prov på styrkor som passningsspelet och speluppfattningen från sin centrala mittfältsposition.

– I och med Granits förlängning så lyckas vi behålla en spelare som har många års erfarenhet från denna nivå, konstaterar tränaren Firat Sahan.

– Granit är en defensiv spelfördelare som kommer att diktera matcherna med sin goda spelförståelse och fina passningsfot.