,

Emil Johansson tar ett år till i IFK

Emil Johansson. Foto: Lola Nilsson 2021

Ännu en pusselbit i det gula lagbygget har fallit på plats då Emil Johansson förlängt med IFK Malmö.

– Det var roligt och det känns bra att det är klart och jag ser fram emot säsongen, säger han.

21-årige Emil Johansson kom till IFK från Torns IF – där han fick prova på division 1-fotboll 2019 – inför säsongen 2020. Åren som junior tillbringades i Trelleborgs FF.

Du fick ju en ”ny vår” i slutet av 2021 där du visade dig mer än hemtam i rollen som avslutare på topp där du bland annat gjorde ett av säsongens mål på Skillinge IP mot Österlen FF och blev tvåa i den interna skytteligan med fyra mål?

– Jag har ju spelat på topp när jag var yngre upp till jag var 14 år. Det är de senaste sex åren cirka som jag har spelat back. Men jag trivs i den nygamla rollen och förhoppningen är att få fortsätta där uppe eller i alla fall i en mer offensiv roll.

Ny tränare och med första träningen på måndag – din känsla?

– Jag har pratat med Firat [Sahan] och det kändes bra där vi delade vår uppfattning i mångt och mycket. Det ska bli spännande på måndag med säkerligen en del nya ansikten.

Firat Sahan:

– Emil är en kraftfull spelare med spännande fysiska egenskaper. Han är löpvillig och arbetar hårt för laget. Han kommer framför allt att konkurrera om en anfallsplats.