, ,

De flyttas upp i IFK Malmös A-trupp

Victor Isgren och Michele Gomez Paloma. Foto: Jesper Andersson

I fjol visade Michele Gomez Paloma och Victor Isgren från IFK Malmös duktiga U19-lag framfötterna på allvar. Nu har båda förärats A-lagsavtal och därmed flyttats upp i A-truppen, endast 18 och 17 år gamla.

Under sommaren blev de uttagna till cupmatchen på Österlen. Därefter var Isgren uttagen i flera av matcherna på höstkanten och fick bland annat hoppa in på Limhamns IP mot Vänersborgs IF.

Ifkmalmo.se kände Skender Lapovski – en av klubbens ungdomsledare – på pulsen, beträffande de båda.

– Vi har tränat Michele under de två åren som U19-laget funnits och ”Vigge” lyckades jag övertala till att fortsätta i IFK då han höll på att lägga av med fotbollen häromåret i Janstorps AIF.

– Båda två är mycket bra killar och ett par riktiga vinnarskallar. Michele är en spelare med offensiva kvaliteter och spelar gärna i en offensiv mittfältsroll. Victor är stabil och kan spela både till vänster och höger i försvaret. Vi är mycket glada att de nu får chansen i A-truppen.

Kan man förvänta sig fler spelare som tar steget upp så småningom?

– Absolut, vi har ett antal unga lovande killar som exempelvis Micheles lillebror Marco och även en fyra, fem stycken 03:or och 04:or som är riktigt intressanta. Till och med en och annan 05:a finns där också som vi hoppas mycket på.

– Vi tror och hoppas på en bra säsong för vårt U19-lag med spännande utveckling hos många av spelarna.

Michele Gomez Paloma:

– Jag är väldigt tacksam och glad över att ha skrivit på mitt första kontrakt. Det var inget svårt val då jag spelat i klubbens U19-lag. Jag hoppas få chansen och förtroendet att få kliva in på plan och visa vad jag går för. Det är ett spännande år helt enkelt.

Victor Isgren:

– IFK Malmö är en klubb som jag känner kan utmana och utveckla mina kunskaper inom fotboll.

– Steget upp i A-truppen skapar en utmaning i mitt spel och jag ser fram emot att få delta i matcher. Laget har imponerat och jag tycker det ska bli roligt att få vara med i de väntande matcherna. Tränaren visar en tydlig struktur och jag kan känna att detta blir en intressant period i mitt liv.