, ,

IFK Malmö aldrig nära i Trollhättan

Jakob Andersson. Foto: Casper Johansson 2022

IFK Malmö förlorade lördagens bortadrabbning i Ettan Södra mot FC Trollhättan med 0-2 (0-2). Båda målen kom innan det spelats en halv halvlek.

– Vi gjorde ingen bra prestation och Trollhättan vann rättvist, sade Firat Sahan, tränare i ett för dagen vitt ”di gule”.

Av flera anledningar fattades en del spelare som brukar vara med i startelvan i IFK:s manskap. Som jumbolag mot ett tänkt topplag blir det då förstås inte enklare att sno åt sig poäng.

Som lök på laxen blev inledningen på matchen dessutom högst olycklig då hemmalaget tog ledningen redan i den fjärde minuten genom Claes Nyman efter ett distinkt avslut i bortre burgaveln efter att han något lätt kommit fram på sin högerkant.

2-0 föll i den 21:a minuten då Oussama Ali fick skjuta tämligen ostört precis utanför straffområdet.

Bara några minuter senare fick senaste målskytten ett gyllene läge att utöka, men Merlin Nuhanovic i IFK-malet stod för en fin fotparad.

Drabbningen bjöd på endast en gul målchans som kom i minut 71 då Emil Johansson stack i djupled och vid straffområdesgränsen fick tag på bollen, men hans skott fastnade på täckande försvarare.

I 78:e minuten fick Merlin Nuhanovic ånyo visa sig på styva linan då han räddade en straff från Alen Kasumovic.

Bra insatser i IFK Malmö stod Oscar Erlandsson, Simon Gottfridén och Merlin Nuhanovic för.

FC Trollhättan – IFK Malmö 2-0 (2-0)
Publik: 438.
Mål: 1-0 (4) Claes Nyman, 2-0 (21) Oussama Ali.
Matchens lirare, IFK Malmö: Merlin Nuhanovic.

Utförligare matchfakta kommer senare.