, ,

IFK Malmö tappade och föll

Hamid Abdulla. Foto: Jesper Andersson 2022

IFK Malmö åkte till klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg efter en positiv trend på sistone med tre kryss i serien och två segrar i DM. Och det började bra sedan Hamid Abdulla hängt upp 1-0 i nättaket i sjätte minuten. Sedan vände hemmalaget på steken i början av den andra halvleken och ”di gule” fick på nytt inkassera en uddamålsförlust.

Hamid Abdulla andades tillförsikt i halvtid efter ledningsmålet:

– Trodde först den skulle ta i ribban, men jag fick en bra träff. Vi kämpar på defensivt, men behöver vinna lite fler bollar så det kan bara bli bättre. Vi behöver vinna andrabollarna och bredda ut på kanterna, sade han i SportExpressen Plays sändning.

”Kanariefåglarna” stod för en homogen insats under den första akten där lagdelarna satt ihop på ett bra sätt. Man krigade för varandra och man slogs mer än en gång av tanken att laget börjar likna fjolårets upplaga av ”di gule”.

Ledningen var välförtjänt och målet en läckerbit. Jesse Edge slog en fin crossboll som Emil Johansson nickade ned till Henrik Rossborg på högerkanten. Nämnde Rossborg levererade in bollen i boxen där Hamid Abdulla dök upp påpassligt och förvaltade målchansen på bästa vis.

Efter pausvilan tog Åtvidaberg hand om taktpinnen. Först kom kvitteringen i den 52:a minuten på ett inlägg från högerkanten. Vid bortre stolpen kunde Edvin Crona sätta pannan till tämligen ostört och 1-1 var ett faktum.

Fem minuter senare grinade oturen Malmökamraterna i ansiktet sedan Erik Grandelius träffat Emil Johanssons utsträckta hand i straffområdet. Nämnde Grandelius tog själv hand om straffen i minut 59 och gjorde inget misstag även om målvakten Melker Ellborg gick åt rätt håll.

ÅFF hade ett par chanser att spä på ledningen därefter. IFK hade dock ett gyllene tillfälle till kvittering i den 83:e minuten sedan Jakob Andersson serverat Carl ”James” Mujaguzi en perfekt passning snett inåt bakåt i boxen. Dock träffade avslutet en hemmaförsvarare och 2-1 stod sig tiden ut.

Nämnde Jakob Andersson summerade förlusten i SportExpressens sändning:

– Vi gjorde det bra i första halvlek, låg kompakt i försvar och skapade chanser framåt. Men så fick de två mål och vi missade lite lägen och då var det kört.

Med lite flyt kunde det mycket väl blivit en poäng till, men historien upprepade sig denna säsong med en ny neslig uddamålsförlust.

IFK Malmö har dock en spännande final att se fram emot på onsdag kväll på Malmö IP då man gör upp med kometlaget Ariana FC om vem som ska få äran att titulera sig Malmömästare 2022.

MATCHFAKTA

2022-09-17 16.00
Ettan Södra
Omgång 23
Matchnummer: 000012184.

Åtvidabergs FF – IFK Malmö 2-1 (0-1)
Arena: Kopparvallen, konstgräs.
Publik: 391.
Domare: Admir Hasanbegovic, Lidköping, Jonas Dahl, Solna, Alexander Öhnedal, Värmdö.
Mål: 0-1 (6) Hamid Abdulla, 1-1 (52) Edvin Crona (nick), 2-1 (59) Erik Grandelius (straff).
Assist: –
Varningar, Åtvidabergs FF: José Segura Bonilla (32).
Varningar, IFK Malmö: Emil Johansson (58), Kalle Larsson (69).
Utvisningar, Åtvidabergs FF –
Utvisningar, IFK Malmö: –
Matchens lirare, IFK Malmö: Hamid Abdulla.

Utförligare matchfakta kommer senare.