, ,

IFK Malmö illa ute i MM

Regerande mästaren IFK Malmö är illa ute i Malmömästerskapet efter att ha tappat ledningen två gånger och kryssat på nytt hemma mot FC Rosengård 1917, 3-3. Nu krävs det att man vinner lördagens gruppavslutning mot Ariana FC för att ta sig till kvartsfinal. 

– Det var en match med hög intensitet från båda lagen som försökte att spela med hög press och ta kontroll över tillställningen, konstaterade Jesse Edge, spelande assisterande tränare i ”di gule”.

– Vi hade en del spelare som steppade upp och fann sin nivå. Rosengård hade också en del riktigt duktiga spelare så det blev en bra match och vi ser verkligen fram emot att möta laget igen i serien.

På torsdagskvällen tog sig IFK Malmös manskap an FC Rosengård 1917 i Malmömästerskapens andra match. Efter första drabbningens 1-1 mot FBK Balkan hade en trepoängare mot Rosengård skapat bra förutsättningar att avancera.

Inledningsvis var det inte mycket spelmässigt som tydde på en bra kväll för IFK Malmö. Spelet var överlag hafsigt, men Rosengård 1917 hade hand om det lilla av ordnat spel som kunde ses. Gästerna satte hög press mot ett IFK som i uppspelsfasen från eget straffområde hade svårt att få till något och ofta tappade bollen i farliga lägen.

IFK Malmös ledningsmål efter knappt 17 minuter kom därför överraskande. På en frispark från högersidan kunde Emil Johansson från motsatt sida via en nick få in bollen mot straffpunkten. Bollen motades bort av försvarare. men inte bättre än att Timothy Bylund fem meter från straffområdet kunde dra på ett skott som satt perfekt nära stolpen.

Efter detta ledningsmål hade IFK Malmö något mer att säga till om även om FC Rosengårds välväxta lag många gånger kom upp i bra anfall. Kvitteringen i 45:e minuten kunde därför sägas vara rättvis om än, i den aktuella situationen, kännas onödig.

I den 52:a minuten tog FC Rosengård ledningen genom samme målskytt som gjorde lagets första, Ardian Berisha.

Spelmässigt var dock IFK Malmö med på lika villkor och kvitteringen i 64:e minuten kändes rättvis. Filston Mawana stod för målet. Bara två minuter senare kunde hemmaledning noteras, nu genom duktige vänsterbacken Anthony Masumba Djebou.

I den 74:e minuten kvitterade FC Rosengård till 3-3 genom Kevin Fridlund.

IFK Malmö stod för en bra insats under andra halvlek, härtill hjälpt av större trygghet i försvaret genom att Ahmed Ismail Abdi gick ner till en mittbacksposition, att Yves Nyami tog hand om den defensiva mittfältsrollen samt att Adam Strömqvist och Oskar Jönsson tog hand om högerkanten. De två sistnämndas gemensamma ansträngningar som högerback och yttermittfältare firade stora triumfer både defensivt och offensivt.

Emil Johansson ska också ha beröm. Förutom involvering i tre av IFK:s mål stod han som vanligt för ett stort jobb och med sina många löpningar offensivt var han ett ständigt orosmoment för Rosengårdsförsvaret.

MATCHFAKTA

2023-02-16 19.00
Malmömästerskapet
Grupp A
Omgång 3

IFK Malmö – FC Rosengård 1917 3-3 (1-1)
Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.
Publik: 70.
Domare: Admir Useinovski, Malmö, Bujar Fetiu, Oxie, Kenan Camo, Malmö.
Mål: 1-0 (17) Timothy Bylund, 1-1 (45) Ardian Berisha, 1-2 (52) Ardian Berisha, 2-2 (64) Filston Mawana, 3-2 (66) Anthony Masumba Djebou (målvaktsretur), 3-3 (74) Kevin Fridlund.
Assist: 2-2 Emil Johansson (passning).
Varningar, IFK Malmö:
Varningar, FC Rosengård 1917: Ardian Berisha (34), Hamid Abdulla (62), Yasin El Harrab (85).
Utvisningar, IFK Malmö:
Utvisningar, FC Rosengård 1917: –

Startelvan (4-4-2): 1. Edwin Hansson – 12. Jason Rindom, 3. Levin Mehmed, 14. Jesse Edge (spelande ledare), 2. Anthony Masumba Djebou – 5. Ahmed Ismail Abdi, 21. Timothy Bylund,  17. Filston Mawana, 18. Benjamin Gashi – 11. Robin Eliasson Hofsö (lk 0-68), 9. Emil Johansson (lk 68-90+4). Avbytare: 8. Ludvig Hegdal (Benjamin Gashi 31), 6. Yves Nyami (Jesse Edge 37), 35. Melvin Jörgensen (målvakt, Edwin Hansson 46), 20. Adam Strömqvist (Timothy Bylund 59´1), 24. Oskar Jönsson (Jason Rindom in 59´2), 22. Oliver Hvarvenius (Robin Eliasson Hofsö 68), 7. Edafe Egbedi.

Byten
(31) Ludvig Hegdal in, Benjamin Gashi ut
(37) Yves Nyami in, Jesse Edge ut
(46) Melvin Jörgensen in, Edwin Hansson ut
(59) Adam Strömqvist in, Timothy Bylund ut
(59) Oskar Jönsson in, Jason Rindom ut
(68) Oliver Hvarvenius in, Robin Eliasson Hofsö ut
(90+1) Jason Rindom in, Oliver Hvarvenius ut

Ledare: Thierry Zahui (tränare), Edwin Condrup (lagledare), Emir Blagajcevic (materialförvaltare), Cheikh Sarr (sportchef), Johnny Lundberg (sportchef).

Matchdräkt: Svarta tröjor/svarta byxor/svarta strumpor.
Målvaktens dräkt: Grön tröja/gröna byxor/gröna strumpor (Edwin Hansson & Melvin Jörgensen).

Matchens lirare: Emil Johansson.

FC Rosengård 1917

Ledare: Halda Kabil (tränare), Sandro Nalic (assisterande tränare), Jenny Svensson (materialförvaltare), Omar Al-Sammarraie (laganknuten).

Matchdräkt: Vita tröjor/vita byxor/vita strumpor.
Målvaktens dräkt: Röd tröja/röda byxor/röda strumpor (Paulinus Dorzia).

IFK Malmö började med boll: Nej.

Speltid, första halvlek: 45.05.
Speltid, andra halvlek: 48.18.

Sammanställt av: Michael Lindholm.