Inför IFK Malmö – Lunds BK

IFK Malmö

Så är vi då framme vad vid alla gått och väntat på under den långa vintern. Den ”gula” fotbollspremiären i division 2 södra Götaland. För IFK Malmös vidkommande handlar det om hemmamötet med Lunds BK.

Lundensarna föll med dunder och brak ur söderettan i fjol. För att året dessförinnan ha varit en hårsmån ifrån att ta steget upp i Superettan.

– Inför förra säsongen tappade vi ett stort sett helt lag. Inför den här säsongen har vi vår stomme kvar. Och de spelare som finns i Lunds BK vill verkligen spela för klubben, säger LBK-tränaren och tillika IFK-profilen Georg ”Rossi” Eterovic i en intervju med Skånska Dagbladet.

Nu är han således tillbaka på den arena han en gång i tiden skördade framgång som spelare, i IFK-tröjan. Så självklart kommer det bli en speciell match för den 49-årige Malmöbon. Känner undertecknad den gode Rossi rätt klappar där säkert några hjärtslag extra för IFK Malmö.

Det får han emellertid, i så fall, lägga åt sidan i premiären. I stället gäller det att lägga all fokus på sina spelare från lärdomsstaden. Hur som helst.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Malmö Stadion. Det här kan bli en riktig rolig match, avslutar Rossi.

”Di gule” då? Vad kan vi vänta oss av våra gula pågar säsongen anno 2016. Nu är påsken över och den gula färgen har gjort sitt, tror många. Nej, jag säger som flygkaptenen, det finns ingen anledning till oro. Snart blommar rapsfälten. Alla vet vilken färg den har. GUL.

Hur gul ändå rapsfälten blir är de säkert många om undrar var IFK står inför den kommande säsongen. Träningsmatcherna har inte gett tydligt svar. Resultaten har varit av skiftande karaktär. Genrepet gick hur som helst i dur när seriekollegan Kvarnby IK, kraftigt reservbetonat vid det tillfället, besegrades med 3-0.

Är då IFK Malmö, fågel fisk eller mittemellan? Frågan ställdes till årsfärske tränaren, den från Danmark hämtade Yacine Hamouchene.

– Det har varit en tuff försäsong. Men det har sett bra ut. Jag har haft förmånen att få se många spelare i aktion. Men vi tar en match i taget.

Och fortsätter:

– Var vi hamnar? Svårt att säga. Så mycket vet jag att spelarna har mycket energi . Hemma på Stadion hoppas jag vi kommer att spela bra.

Hur långt IFK når den här säsongen återstår att se. Men en rimlig målsättning borde vara att upp nå en slutplacering i tabellens mitt.

I premiären slår emellertid gult ur underläge. En eller annan poäng där får betraktas som bonus. Det är gästerna från Lund som får bära om än ett knappt sådant favoritskap.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: Carl Scott, Henrik Bäckström – Adi Hadzikadunic, Ahmed Fahkro, Anton From, Damir Becirovic, Daniél Nilsson, Dardan Burrniku, Delawar Zadran, Evvel Husic, Jamshed Asekzai, Luka Jovovic, Martin Holm, Martin Ingelsson (lk), Mohamed Rahme, Mohammad El-Kayed, Saban Pehilj, Sami Güngör.

Indisponibla: Bright Frimpong (avstängd), Francis Mensah (rehabträning).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 14.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.