IFK Malmö

Sent på fredagseftermiddagen spelar IFK Malmö årets första träningsmatch och för motståndet svarar ingen mindre än Malmö FF. Således blått mot gult. 

Ett klassiskt Malmöderby som säkert många gula supportrar längtat efter. Senaste gången lagen möttes var 8 april 2000 och slutade med en bejublad 2-0-triumf för IFK.

Då skilde endast en nivå (Superettan/division 2) mellan klubbarna som senare gick skilda vägar. “Di gule” har som bekant varit nere och dippat i division 4 innan återkomsten till tvåan. Detta samtidigt som “di blåe” skördat stora framgångar både i Allsvenskan och Europaspelet.

Ändå ser IFK:s tränare Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson fram emot klassikern som lär bli en riktig värdemätare för gultröjorna.

– En intressant uppgift. Vi är beredda på att det blir mycket försvarsspel och därför viktigt att vi ligger rätt i våra positioner försvarsmässigt och inte viker ner oss, kommenterar Nisse Bagare efter torsdagskvällens träningspass på en snötäckt Stadion plan 10.

– Sedan hoppas jag på en och annan kontring också.

IFK Malmö kommer delvis till spel med ett nytt lag den här säsongen. Speciellt på mittfältet där spelare som Sami Güngör, Jesper Rindmo och Gustaf Backaliden försvunnit.

Något som innebär att Nils-Erik Persson släpper fram två presumtiva nyförvärv i form av mittfältarna Jesper Lantz (tidigare Lundberg) och Kingsley Ndidi Olie. Lantz tillhör Husie IF och Olie seriekonkurrenten KSF Prespa Birlik.

– Vi har haft många träningar nu på försäsongen som sett riktigt bra ut. Så det ska bli skönt att äntligen komma i gång, avslutar IFK-tränaren.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 9 med avspark klockan 17. Ni som inte beger er dit har möjlighet att köpa hem derbyt på sydsvenskan.se som sänder till en kostnad av 79 kronor.

MATCHGUIDE

Avspark: 17.00.

Arena: Malmö Stadion plan 9, konstgräs.

Startelvan (4-2-3-1): 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 15. Martin Holm (lk), 5. Philip Persson Lundgren, 8. Raslan Al Kurdi – 7. Jesper Lantz (Husie IF), 20. Victor Sköld – 6. Jamshed Asekzai, 10. Kingsley Ndidi Olie (KSF Prespa Birlk), 94. Noor Zadran – 9. Robin Svensson. Avbytare: 2. Colin Twetman, 4. Gustav Nordström, 11. Oskar Zubac (Kvarnby IK), 14. Sandro Nalic (KSF Prespa Birlik), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 18. Mohamed Rahmé, 19. Hashim Hashim, 21. Elias Olsson, 96. Yves Rubasha (AB Tårnby, Danmark), 30. Arber Metaj (målvakt). Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (bortrest), Almir Taletovic (skadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 15.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.