IFK Malmö

På måndag smäller det. Då vankas ett prestigeladdat Malmöderby i division 2 Västra Götaland där IFK Malmö tar emot tabelltvåan FC Rosengård 1917 hemma på Malmö Stadion. 

En drabbning som betyder mycket för båda klubbarna. IFK:s assisterande tränare Ola Severin vill emellertid tysta ned själva prestigen.

– För egen del är det som vilken match som helst i serien. Men visst är den viktig. Utgången av matchen avgör med stor sannolikhet vilken tabellhalva vi kommer tillhöra framöver.

IFK Malmö kommer till derbyt med tre raka segrar och så sent som i torsdags blev det stabila 3-0 borta mot Assyriska BK. Rosengård åkte dagen innan på en svidande 0-3-förlust i toppmötet med nya serieledaren Ängelholms FF.

Två resultat som påverkar den här matchen? Knappast mer än att Mladen Blagojevics manskap vill tvätta av sig nederlaget snarast möjligt. Men ett derby är alltid ett derby. Ingen vill förlora. Tabellplaceringen är oftast av sekundär tingest.

Många hävdar, med all rätt, att ”di gule” är rejält på gång efter den dystra serieinledningen .

– Resultatmässigt har vi haft en positiv utveckling. Spelmässigt har vi gjort bra insatser även om resultaten uteblivit tidigare. Trots att vi förlorade mot Eslövs BK och Qviding anser jag att vi var bättre i dessa båda matcher. Andra halvlek mot Vinberg var också helt godkänd, fortsätter Severin.

– Det handlar om marginaler. Ibland är de med en, ibland emot.

Vad som är glädjande ut gul synvinkel är att skadeläget i truppen numera börjar reduceras jämfört med hur det såg ut under serieupptakten.

Visserligen är otursförföljde Philip Persson Lundgren fortfarande indisponibel. Glädjande är att mittfältaren Victor Sköld, som inte spelat någon seriematch hittills, går in i truppen. Sköld kommer att inleda på bänken.

Äntligen har hans efterhängsna hälsporre gett vika.

– Victor har ingen känning och blir ett välkommet tillskott i truppen, avslutar Ola Severin.

Som säkert de flesta av er redan känner till bjuds det på fri entré i detta numera smått klassiska Malmöderby.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Domare: Ahmed Al-Kodri, Hässleholm, Ibrahim Mujadzic, Malmö, Pavel Aziz, Malmö.

Följ matchen: Svenska Fotbollförbundets livescore.

Truppen: 1. Jakob Hoff, 22. Tonny Tindberg – 3. Mikael Marques de Pombal Vivar, 4. Gustav Nordström, 7. Jesper Lantz, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Almir Taletovic, 11. Oskar Zubac, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Sandro Nalic, 15. Martin Holm (lk), 16. Albin Sjöstrand Bjurnemark, 20. Victor Sköld, 21. Elias Olsson, 94. Noor Zadran, 96. Jamshed Asekzai. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Fredrik Rundgren (lagledare), Robert Sjöström (materialförvaltare).

Indisponibla: Philip Persson Lundgren (knäskadad).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.