Inför Nybro IF – IFK Malmö

IFK Malmö

På söndagen åker IFK Malmö upp till Victoriavallen för att möta Nybro IF i en ren och skär jumbofinal. ”Di gule” ligger på  13:e plats med sina sex inspelade poäng. Smålänningarna i sin tur på  den nedersta platsen med blott två poäng på åtta omgångar.

Så Nybro suktar efter säsongens första seger, samtidigt som IFK vill minska avståndet till de framförvarande lagen. Snacka om sexpoängsmatch.

– Ja, verkligen. Sexpoängsmatcherna kommer hack i häl resten av vårsäsongen, säger ”gulingarnas” sportchef Mikael Tellqvist, som leder styrkorna den här gången.

Och fortsätter:

– Självklart är det kul att sitta på bänken. Men ambitionen är att vi kan presentera vår nya tränare i veckan som kommer.

Hur den avgående tränaren Yacine Hamouchenes avhopp påverkat laget får vi besked om när slutsignalen ljudit i Nybro.

– Med tanke på den förändring vi ställs inför är det i det här läget spelarnas ansvar att vi åker upp och hämtar hem tre poäng. Vi har en lång bussresa upp där vi ska skapa en positiv stämning.

I IFK Malmö är de båda presumtiva målskyttarna Mohammad El-Kayed och Saban Pehilj tillbaka efter att ha avtjänat sina avstängningar. Luka Jovovic står däremot fortsatt på skadelistan och är inte tillgänglig. På hans mittbacksposition går Adi Hadzikadunic in precis som i det senaste mötet med BW90.

I den matchen ådrog sig även IFK-kaptenen Martin Ingelsson en fotskada. Svullnaden har dock lagt sig och förhoppningen är att Ingelsson är med från start.

Fem drabbningar återstår innan sommarvilan. Det vill säga 15 poäng att spela om.

– Tar vi mellan tio och tolv av dem skaffar vi oss en plattform inför en spännande höst, avrundar Tellqvist utan att nämna den nye tränarens namn eller några eventuella spelarförstärkningar.

Senast IFK Malmö gästade Nybro fick man åka hem med en svidande 0-7-förlust i bagaget. Någon upprepning på den dystra utgången lär det inte bli. Det skedde för sju år sedan. Några spelare från den tiden finns inte kvar, vare sig i Nybro eller IFK.

Så helgens möte blir en helt ny match med nya förutsättningar där tre gula poäng skulle balsamera själarna för de hårt prövade IFK-anhängarna.

MATCHGUIDE

Avspark: 16.00.

Arena: Victoriavallen.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Carl Scott – 2. Dardan Burrniku,  4. Damir Becirovic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai, 11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Delawar Zadran, 15. Martin Holm, 16. Bright Frimpong, 17. Ahmed Fahkro, 18. Mohamed Rahmé, 20. Daniél Nilsson, 27. Saban Pehilj.

Indisponibla: Armin Haidary (avstängd för utvisning mot BW90 IF), Evvel Husic (ljumskproblem), Francis Mensah (rehabträning), Hassen Lagoun (inte spelklar), Luka Jovovic (fotskadad), Sami Güngör (ljumskskada).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 10.15 i klubblokalen på Malmö Stadion.