Inför Räppe GoIF – IFK Malmö

IFK Malmö

Ett sargat IFK Malmö sätter sig på lördagen i spelarbussen för resan upp till bortamötet med division 2-nykomlingen Räppe GoIF.

Det blev nämligen en dyrköpt poäng senast mot IFK Berga, där inte mindre än fyra ”gulingar” inkasserade sin tredje varning. Kvartetten som tvingas stå över är Sami Gungör, Adriano Kalisiak, Viktor Ivanov och Gustaf Backaliden. Lägg därtill att Noor Zadran fortfarande är indisponibel på grund av landslagsuppdrag, innan han återvänder hem.

– Tunga namn. Men vi ska ge Räppe en match ändå, säger IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Dessutom saknas Philip Persson Lundgren (student),  målvakten Johan Svensson (jobb) och Mohamed Rahmé (student). Något som kommer att medföra en hel del ändringar i IFK Malmö-elvan. I den inleder Henrik Bäckström, som gjorde en utmärkt skadecomeback, återigen mellan stolparna. Saban Pehilj blir ensam man på topp i ett 4-2-3-1-system.

– Träningsveckan har varit bra och jag är hoppfull om att åtminstone få någon poäng med oss hem. Men vi lär få strida för det. Trots att Räppe är en nykomling består laget av en del rutinerade spelare, upplyser Nisse Bagare.

Växjölaget Räppe ligger för närvarande nia, fyra poäng bakom sjundeplacerade IFK Malmö, och har gått mycket bra de senaste omgångarna med bland annat en imponerande bortaseger mot Lindsdal (2-0) samt enkel hemmatriumf mot IFK:s baneman Vimmerby, 3-0.

Positivt för ”di gules” vidkommande är att mittbacken Martin Holm, som utgick senast, är tillbaka.

– Han gick för fullt på torsdagsträningen och är med från start, blev Nils-Erik Perssons lugnade rapport om IFK-kaptenens status.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00

Arena: Räppevallen.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Albert Rosensköld – 2. Dardan Burrniku,  4. Rudolf Mamoka, 6. Robin Svensson, 7. Baris Hümmet, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Saban Pehilj, 11. Sadmir Zekovic, 12. Nemanja Lekanovic, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Filip Gavran, 15. Martin Holm (lk), 18. Renad El Jerbi, 22. Oguzcan Avci. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare, Krister Persson (lagledare),  Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Adriano Kalisiak (avstängd för tre varningar), Gustaf Backaliden (avstängd för tre varningar),  Johan Svensson (arbete), Mohamed Rahmé (student), Noor Zadran (landslagsuppdrag för Afghanistan), Philip Persson Lundgren (student), Sami Güngör (avstängd för tre varningar), Viktor Ivanov (avstängd för tre varningar).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 09.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.