Ghanan förstärker IFK Malmö

IFK Malmö

Bernard Opoku Appiah, 23 år. Där har ni IFK Malmös senaste nyförvärv som blev spelklar så sent som i förrgår.

Opoku Appiah är född och uppväxt i Ghana. Närmast kommer han dock från den tyska amatörklubben VfB Unterliederbach.

– Det stämmer. Mig veterligen har han även varit i BW90 en sväng, säger ”di gules” sportchef Mikael Tellqvist till ifkmalmo.se.

Bernard Opoku Appiah har tränat med IFK hela våren så Tellqvist har bildat sig en klar uppfattning om ”gulingarnas” nästan dagsfärska nyförvärv.

– Frågar du mig är det en spelare som håller klar division 2-klass. Även om vi inte sett honom i några matchsituationer har han gjort avtryck på träningarna. Bernard har en skolad vänsterfot och kan i princip användas både som back och yttermittfältare, ja till och med forward.

– Allroundspelare är alltid användbara.

För de gula supporters som är nyfikna på Bernard Opoku Appiah rekommenderas att söka på hans namn på Youtube. Där hittar ni en del intressanta klipp på honom. När han gör sin seriedebut återstår att se.

Hur som helst är 23-åringen tillgänglig för spel redan i lördagens hemmamatch mot Hässleholms IF.

– Han ingår självklart i vår 24-mannatrupp och konkurrerar om en plats. Annars hade vi en synnerligen bra träning i förrgår (läs tisdag) där det märktes klart och tydligt vad helgens seger i Nybro betydde för moralen, avrundar Mikael Tellqvist.