Geronimo Balint i en träningsmatch med BK Olympic. Nu är det klart att 24-åringen representerar IFK Malmö 2021. Foto: Stefan Robért 2020

IFK Malmö förstärker laget med den Ettanrutinerade mittbacken Geronimo Balint från BK Olympic. Han blir därmed ”di gules” andra nytillskott inför comebacksäsongen i landets tredje högsta division.

– Det verkar vara ett härligt gäng där jag känner några killar sedan innan så det ska bli kul att träffa grabbarna, konstaterar 24-åringen som skrivit på ett ettårsavtal.

– Laget gjorde ett otroligt bra jobb 2020, något som jag hoppas att vi kan fortsätta med 2021.

Under 2018 och 2019 var det spel i Lunds BK:s division 1-lag som gällde för Balint.

Moderklubben är Åkarps IF där han var ordinarie redan som 17-åring. Detta tillsammans med jämnårige Victor Ringdahl, numera målvakt i IFK Malmö.

– En härlig utmaning väntar oss vilket jag verkligen ser fram emot. Låt säsongen börja så att vi kan sätta i gång det hårda jobbet och vinna matcher, säger Geronimo Balint.

Per Harrysson, en av tre tränare i ”di gule”:

– Geronimo är, trots sin ringa ålder, en rutinerad försvarsspelare med bra blick för spelet. Mycket stark i luftrummet och har en fin vänsterfot som kan lösa uppspelen på bästa tänkbara sätt.