Brynjarsson förstärker ”di gule”

Aron Már Brynjarsson i träningsmatchen mot Malmö FF. Foto: Christoffer Borg Mattisson 2021

IFK Malmö har gjort klart med ytterligare en spelare från Ettan. Detta då allroundkunnige kantliraren Aron Már Brynjarsson ansluter efter två säsongers spel i seriekonkurrenten Torns IF.

– Numera är IFK Malmö tydlig tvåa i stan och som fotbollsintresserad Malmöbo vill jag hjälpa till att stärka den positionen ännu mer, konstaterar 22-åringen som är bosatt i Bunkeflostrand.

Malmöfödde Brynjarsson är i grund och botten högerback, men kan också spela som yttermittfältare samt på kanten i anfallet.

Han började i Malmö FF:s fotbollsskola redan som femåring och representerade därefter klubben ända upp till U19 bortsett från några års spel i IF Limhamn Bunkeflo.

Efter MFF-tiden blev det en säsong med Vikingur Reykjavik i Islands högsta liga och sedan Torns IF.

Vilka är dina främsta egenskaper på planen?

– Snabbheten, löpstyrkan och konditionen. Orkar mycket och tycker också att jag har en fin passningsfot som gör att jag får till bra inlägg, säger Aron Már Brynjarsson vars avtal sträcker sig över 2021 års säsong.

Roger Nilsson, tränare i IFK Malmö:

– Det är en spelare med kvicka fötter som alltid ger 100 procent och jobbar stenhårt för laget. Vi ser honom främst som en kantspelare med kvaliteter såväl defensivt som offensivt.