Uddlöst IFK föll mot Torn

IFK Malmö

En poäng och division 2-kontraktet hade varit i hamn för IFK Malmö. Men dessvärre för alla gula anhängare var det gästande Torns IF som tog hela poängskörden med sig hem. Slutresultatet skrevs till 1-3 (0-2).

IFK-tränaren Olle Nordin var som alltid samlad, men påtagligt besviken efter slutsignalen.

– Ett bottennapp från vår sida. Det är bara att konstatera, och vår första halvlek var rent ut sagt bedrövlig.

Bara att instämma. Redan i den tredje minuten fick IFK Malmö-målvakten Henrik Bäckström vittra kassen för första gången denna, ur gul synvinkel, dystra eftermiddag. Målskytt: Christopher Musonda.

– Vi ska inte behöva släppa in ett så pass tidigt baklängesmål. Det sista jag sa till spelarna innan de gick ut var att vi skulle gå ut och ta både initiativ och kommando. Så blir detta på detta viset, fortsatte Nordin som direkt efter matchen gav sig ut på en motionsrunda för att skaka av sig frustrationen över adepternas bleka insats.

Innan den första halvleken var över spädde gästerna också på till 2-0 i minut 27. Ett mål som André Johansson skruvade in i bortre hörnet.

Därmed var ”gulingarna” i brygga inför andra akten som emellertid blev klart bättre. Mohammad El-Kayed gav nytt hopp när han på egen hand reducerade till 1-2 drygt elva minuter efter sidbytet.

– Just då kändes det som att vi var på gång. Efter målet hade vi vår bästa period i matchen, ansåg Olle Nordin.

Men någon kvittering kom aldrig. I stället blev det en olycklig avslutning för IFK Malmö.

Torn kunde definitivt ha avgjort tillställningen på en straff i 81:e minuten, men Patrik Östlund avslutade inte bättre än att den träffade ribban.

Två minuter senare fick Sami Güngör sin andra varning och tvingades lämna planen. En utvisning som kan selekteras i kategorin onödiga.

Drygt fyra minuter före eld upphör, med en man mer på plan, kunde Torn kvittera ut en ny trepoängare efter att inhopparen Farhang Fathiyan fastställt slutresultatet 3-1.

– Jag brukar aldrig säga det, men det var våra individuella misstag som fällde oss. Mot dem är det svårt att gardera sig, och tyvärr blev det matchavgörande, avrundade Nordin.

IFK Malmö är i behov av en ynka poäng i de båda avslutande omgångarna för att rå division 2-kontraktet i hamn av egen kraft. Kvar på menyn står, som sagt, IFK Berga (borta) samt Asarums IF FK (hemma).

Absolut ingen omöjlighet. Men då krävs å andra sidan betydligt mer gry än det Malmökamraterna visade upp den här gången.

Matchens lirare: Mohammad El-Kayed.

Utförligare statistik och fakta kommer senare.