Superettanrutin till IFK Malmö

Robert Medvegy, nyförvärv i IFK Malmö. Foto: Fredrik Rundgren

Superettanmeriterade Robert Medvegy förstärker IFK Malmö. Den 31-årige mittbacken spelade senast för IF Limhamn Bunkeflo som han tillhörde under andra halvan av 2019. 

– Under våren har jag tränat med NK Croatia, men behöver spel och träning på högre nivå. Kroppen känns bra. Jag kontaktade Sandro Nalic då jag varit lagkamrat med honom i Prespa Birlik och på den vägen är det, säger Medvegy som var ytter i början av karriären.

– Jag gillar att springa, är löpstark och snabb.

Robert Medvegy har även representerat KSF Prespa Birlik (division 2, 2017), IK Franke (division 2, 2016), Västerås SK (division 1, 2014-2015) samt Degerfors IF (Superettan, 2012-2013).

Moderklubben är IFK Västerås och följdes av spel i Skiljebo SK där det blev division 2-fotboll redan som 16-åring.

– Robert är en rutinerad och stark försvarsspelare. Han har på kort tid visat sin rutin och fina vänsterfot. Vi behövde en vänsterfotad försvarsspelare ytterligare och när Robban hörde av sig blev vi väldigt glada, konstaterar Per Harrysson, tränare i IFK Malmö.

– Det är en spelare som har varit med på hög nivå och vi hoppas att han kan bidra med råd och hjälp till våra unga killar. Hans passningsspel och resoluthet kommer garanterat att uppskattas under säsongen.

TRUPPKOLLEN

Nyförvärv: Caesar Holmgren Kerwall (Landskrona BoIS U19)*, Carl Puumalainen (lån Lunds BK), Dardan Aliti (Lunds BK), Dennis Rickbo (Kulladals FF), Elliot Lindquist Nilsson (GIF Nike), Elliot Sandström (Trelleborgs FF U19), Emil Johansson (Torns IF), Henrik Ahlberg (GIF Nike), Hugo Jönsson (Missouri State University, USA), Igor Arsenijevic (Landskrona BoIS), Jonathan Ahlbäck Ikonen (GIF Nike), Linus Lundqvist Felgenau (BK Flagg), Martin Johansson (Lunds BK), Omar Khattab (KSF Prespa Birlik), Robert Medvegy (NK Croatia), Robin Fors (GIF Nike), Saban Pehilj (IF Limhamn Bunkeflo), Victor Ringdahl (Åkarps IF).

Förluster: Adam Golstrand (IF Limhamn Bunkeflo), Caesar Holmgren Kerwall (uppehåll)*, Colin Twetman (IF Limhamn Bunkeflo), Edriss Hushmand (BK Olympic), Gustav Nordström (IFK Klagshamn), Jakob Hoff (Sjöbo IF), Jamshed Asekzai (FC Rosengård 1917), Jesper Lantz (Kulladals FF), Martin Holm (Bara GoIF), Mikael Marques de Pombal Vivar (Jönköpings Södra IF), Mohamed Rahmé (Rosengård FF), Noor Zadran (Torns IF), Raslan Al Kurdi (NK Croatia), Robin Svensson (Kulladals FF), Tonny Tindberg (Lindeborgs FF 1948), Victor Sköld (Torns IF).

*  Caesar Holmgren Kerwall anslöt inför säsongen, men meddelade den 12 maj att han tar ett uppehåll från fotbollen.