Inför IFK Malmö – IFK Berga

IFK Malmö

Var debaclet senast mot Kvarnby IK ett olycksfall i arbetet? Svaret på den frågan får vi på pingstaftons eftermiddag när IFK Malmö välkomnar kamratkollegan och serieledaren från småländska Berga.

Gästerna är i nuläget fyra poäng före ”di gule”. Så man kan verkligen rubricera kampen som en sexpoängsmatch. Den bleka insatsen mot Kvarnby är numera ett dystert minne blott. Man får inte glömma bort att IFK dessförinnan kunde stoltsera med fyra raka segrar.

Veckan som gått har sett bra ut för Nils-Erik ”Nisse Bagare” Perssons adepter. U-laget, innehållande en del presumtiva A-lagsspelare, tvålade till Eslövs BK på Ekevalla med smått osannolika 11-0 i tisdags.

I det mötet bidrog Noor Zadran med tre mål. Dessvärre är Zadran borta mot Berga, då han befinner sig på landslagsuppdrag. Utanför truppen är även Adi Hadzikadunic som avtjänar sitt straff efter utvisningen mot Lunds BK. I övrigt är alla IFK Malmö-spelare hela och friska.

Också Nisse Bagare inandas ett påtaglig optimism inför kamratderbyt. Och detta inte utan anledning.

– Förutom U-lagsmatchen har det sett fantastiskt bra ut på veckans träningar som hållit hög kvalité. Alla spelare och ledare vill reparera vår bleka insats mot Kvarnby.

Den här gången väljer tränaren att låta Henrik Bäckström vakta målet, vilket innebär att Johan Svensson får inleda på bänken.

– Bäckström är nu helt kvitt sin tidigare skada, intygar Nils-Erik Persson.

Hur som helst lär IFK Berga bli en svår nöt att knäcka. Går det att ”snacka” med dem, trots att de leder serien inför helgens omgång?

– Absolut. Berga är ett robust och stabilt lag med snabba omställningar. Men vi ser fram emot mötet, i synnerhet om man tänker på den härliga attityd spelarna visat upp under veckan. Något som bådar gott, avrundar Nisse Bagare.

MATCHGUIDE

Avspark: 13.30.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson – 2. Dardan Burrniku, 3. Adriano Kalisiak, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 7. Baris Hümmet, 8. Buwar Karim, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Sadmir Zekovic, 12. Mohamed Rahmé, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 27. Saban Pehilj, 87. Rudolf Mamoka. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare, Krister Persson (lagledare), Lucio Peláez (sjukvårdare), Gabriela Herendic (massör).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (avstängd för utvisningen mot Lunds BK), Noor Zadran (landslagsuppdrag för Afghanistan).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.00 i klubblokalen på Malmö Stadion.