Inför Torns IF – IFK Malmö

IFK Malmö

IFK Malmö inleder höstsäsongen med tuffast möjliga motstånd, serieledaren Torns IF. Dessutom på bortaplan och tillika på IFK:s skräckarena Tornvallen i Stångby.

Det är dock inte bara ”di gule” som fått erfara Torns kvaliteter hemma i Stångby, där inget lag överhuvudtaget lyckats ta poäng under vårsäsongen.

– Bara att lyfta på hatten för Torn som gjort det väldigt bra hittills, säger IFK-tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson, i stark vetskap om att hans egna adepter lyckades besegra Torn i seriepremiären på Malmö Stadion.

”Gulingarna” är för övrigt ensamma om att ha lyckats med den bedriften.

I övrigt har det hänt en del hos Malmökamraterna under sommarvilan, där hela fem spelare lämnat truppen. Dessa är Buwar Karim (Malmö City FC), Baris Hümmet (FC Rosengård 1917), Adriano Kalisiak (ny klubb ej klar), Rudolf Mamoka (ny klubb ej klar) samt Filip Gavran som vill spela mer A-lagsfotboll. Av den anledningen återvänder mittfältaren till Kulladals FF, varifrån han kom inför denna säsong.

Trots de tunga avbräcken ser Nisse Bagare höstsäsongen an med tillförsikt.

– Tycker det ser intressant ut. Stämningen är numera på topp och fler av våra yngre spelare får möjlighet att visa upp sig och sin spelglädje.

IFK har försatt sig i ett riskabelt läge inför höstspurten. Laget ligger på en niondeplats och får först  och främst se till att fixa kontraktet.

– Vår målsättning är att ta 13 poäng till. Helst så fort som möjligt. Det bör räcka. Då har vi samlat ihop 30 poäng till enligt min mening ett förnyat kontrakt – utan ett negativt kval dessutom.

– Vidare ska vi ägna hösten åt att bygga en bra plattform inför säsongen 2018, då vi avser bli ett topplag. Det pågår flera intressanta projekt i klubben som vi kommer få nytta av i framtiden, utvecklar Nils-Erik Persson, vars kontrakt innefattar även nästa spelår.

Till sist, ser du någon möjlighet för IFK Malmö att skrälla och betvinga Torn en andra gång?

– Vi är taggade. Det ska bli intressant att se hur våra unga spelare hanterar uppgiften när vi nu ställs mot bästa tänkbara motstånd i serien.

Så här långt under sommarfönstret (15/7-11/8) har en spelare anslutit sig till IFK. Det är Hogr Aziz från division 4-laget Skånekurd FF i Lund. En ambitiös så kallad vänsterspelare, som kan användas både som ytterback och yttermittfältare – och lite till. Aziz tränade redan under senvåren med ”di gule” och har hunnit acklimatisera sig väl i sin nya omgivning.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Tornvallen.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Johan Svensson – 2. Dardan Burrniku,  3. Hogr Aziz, 4. Renad El Jerbi, 5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 9. Jamshed Asekzai, 11. Sadmir Zekovic, 12. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Maximiliano Ahumada Ferreira, 19. Robin Svensson, 20. Nemanja Lekanovic, 27. Saban Pehilj, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Sami Güngör (avstängd för utvisningen mot Hässleholms IF).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 16.45 i klubblokalen på Malmö Stadion.