Inför IFK Malmö – Lunds BK

Unga stjärnskottet Philip Persson Lundgren kört hårt på torsdagens träning. Foto: Lars Holmberg

På lördag är det upplagt för ett högintressant möte i division 2 Östra Götaland när IFK Malmö välkomnar grannen Lunds BK till Malmö Stadions fina gräsmatta.

Det är två formstarka lag som gör upp om poängen. Både ”di gule” och ”Krubban” har spänt musklerna under höstsäsongens upptakt. Motsvarande möte triumferade förra säsongen Lunds BK med 2-1 i Malmö. Men det var IFK som vann senast genom att i våras besegra LBK på Klostergården, 3-2.

Detta sedan Malmögulingarna haft matchen i sin ägo och lett med 3-0 innan ”Krubban” med två sena reduceringar väckte aningen liv i drabbningens slutskede.

– Vi gjorde en mycket stabil match i Lund på deras konstgräs. På lördag lär det kunna bli ett lika högklassigt derby mellan två lag som verkligen vill spela fotboll, säger IFK Malmös tränare Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson.

Ska någon bära favoritskapet är det gästerna, ifall man ser till tabellen. LBK parkerar för dagen på femte plats, åtta poäng före tabellsexan IFK Malmö. På något vis är tabellen delad där.

Ett derby är floskelenligt alltid ett derby. Trots tabellplaceringen lär Lunds BK ha en stor portion respekt för IFK. Dels efter förlusten i våras och inte minst för att ”di gule” har förlustnollan intakt efter höstsäsongens fem inledande omgångar.

– På förhand är det upplagt för ett högintressant derby, så jag hoppas att fler personer än vanligt letar sig till Malmö Stadion, fortsätter Nisse Bagare.

IFK Malmö gör inga större förändringar efter 3-0 segern senast mot Österlen FF. Det mesta pekar på att det blir samma startelva. Ett mindre frågetecken finns dock för lagkapten Martin Holm som har lite känningar i ena låret.

– Tror nog ändå han kan medverka.

Noterbart är att Robin Svensson återvänder till truppen efter sin magåkomma förra veckan. 

Avslutningsvis, vad gäller att se upp med i Lunds BK?

– Det är ett tempostarkt lag och spelar snabb fotboll. Sedan har LBK Fredrik Karlsson, som avgjorde senast mot Nybro. En bra spelare på fasta situationer, avslutar Nils-Erik Persson.

En annan spelare att hålla ögonen på hos gästerna är Jesper Möller. Men också i IFK finns spelare med spetskvalitéer. Exempelvis Mohamed Ramadan och Noor Zadran, två riktiga matchvinnartyper. Något som duon med all önskvärd tydlighet visade upp mot Österlen. 

Därutöver ett gult kollektiv som blir starkare för varje omgång, med sju seriematcher kvar.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 30. Tonny Tindberg – 2. Dardan Burrniku,  5. Philip Persson Lundgren, 6. Gustaf Backaliden, 7. Mohamed Ramadan, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 12. Mohamed Rahmé, 13. Adi Hadzikadunic, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Maximiliano Ahumada Ferreira, 19. Robin Svensson, 87. Nemanja Lekanovic, 94. Noor Zadran. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: –

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.