Inför IFK Malmö – BK Olympic

IFK Malmö

Malmöderbyna duggar tätt i dessa dagar för stadens ”Kanariefåglar”. Så sent som i måndags stod favorittippade FC Rosengård 1917 på programmet. På lördagseftermiddagen gästas IFK Malmö av division 2-nykomlingen BK Olympic.

Ett Olympic som haft en tuff inledning i sin nya miljö. ”Gröngölingarna” från Lindängen inledde serien med fem raka förluster, samtliga med uddamålet. I förra omgången tog laget sin första poäng via det oavgjorda resultatet, 1-1, mot BW90.

Trots BK Olympics skrala poängintag hittills spår IFK-tränaren Yacine Hamouchene en tuff uppgift.

– Ett derby är alltid ett derby. Då spelar tabellplaceringen ingen roll.

I ”di gules” startelva sker inga större förändringar från matchen mot Rosengård. Inte mycket mer än att Dardan Burrniku missar derbyt på grund av sin avstängning.

– Jag kräver en betydligt bättre inställning och mer energi av spelarna än vad vi visat prov på tidigare, betonar Hamouchene.

Och fortsätter:

– I den här drabbningen framhäver jag laget i stället före de individuella kvaliteterna. För att vi ska vinna matchen måste hela lagbygget fungera.

Att Olympic är ett lag som vill ha mycket bollinnehav är Yacine Hamouchene väl medveten om.

– Just av den anledningen måste vi ha tålamod. För oss att det viktigt att vi först sätter defensiven i fokus för att få igång offensiven.

I kraft av hemmaplan får dock IFK Malmö bära favoritskapet.

– Jag vet att killarna kommer resa sig några snäpp från derbyt mot Rosengård där vi höll jämna steg i 70 minuter. Sedan återstå det att se hur långt det räcker. Vi är inställda på en tuff uppgift. Det kommer att bli ett heltänt Olympic som står på andra sidan, avrundar Hamouchene.

Matchen är av stor vikt för båda lagen. I händelse av seger går IFK upp på stabilare mark. En förlust får däremot till följd att Yacine Hamouchenes adepter blir indraget i den mindre angenäma bottenstriden.

MATCHGUIDE

Avspark: 14.00

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström – 4. Damir Becirovic, 5. Evvel Husic, 6. Max Nordlinder, 7. Martin Ingelsson (lk), 8. Nemanja Lekanovic, 9. Jamshed Asekzai, 10. Sami Güngör, 11. Mohammad El-Kayed, 12. Anton From, 13. Adi Hadzikadunic, 15. Martin Holm, 16. Bright Frimpong, 17. Ahmed Fahkro, 18. Mohamed Rahmé, 22. Luka Jovovic, 24. Armin Haidary, 27. Saban Pehilj.

Indisponibla: Carl Scott (fotskadad), Dardan Burrniku (avstängd för tre gula kort), Francis Mensah (rehabträning), Hassen Lagoun (inte spelklar).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 12.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.