IFK:s mittbacksfynd förlänger

Philip Persson Lundgren fortsätter i IFK Malmö. Här når mittbacken högst i en nickduell mot Prespa Birlik. Foto: Michael Lindholm 2017

IFK Malmös talangfulle mittback Philip Persson Lundgren, 19, skriver på för ”di gule” nästa säsong. Och i allt raskare takt droppar nu lagkamraternas underskrifter in.
– Det stämmer. Jag ser verkligen fram emot 2018 och är laddad, säger han.

Persson Lundgren följde med tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson till IFK från Kvarnby IK inför det nyss avslutade spelåret. Kvarnby hämtade dessförinnan Philip från grannklubben i Malmös östra delar, Husie IF.

– Jag spelade sju matcher i division 2 med Kvarnby. Tyvärr hade jag problem med ett knä, vilket bidrog att det inte blev fler, fortsätter han.

Även inledningen i IFK Malmö blev tuff.

En segsliten infektion i våras medförde att hans gula debut drog ut på tiden.

– Det kändes kass i våras, i början trivdes jag inte i IFK. Men nu är det helt annat. Vi har en härlig trupp med bra kamratskap. Tror alla är hoppfulla inför 2018.

Sin egentliga debut i den gula tröjan gjorde han borta mot KSF Prespa Birlik. En drabbning som slutade 1-1, med mersmak. På något sätt blev just den matchen en vändning i positiv bemärkelse. Både för Philip Persson Lundgren och IFK.

Sedan dess har ungtuppen varit bofast i laget, där han bildat mittbackspar ihop med lagkapten Martin Holm.

– Det har fungerat bra, jag trivs verkligen att spela med honom. Känns tryggt att ha Martin vid sin sida,

Så sent som i våras tog Persson Lundgren studenten och jobbar numera på förskolan Mariehage i Malmö. Staden lämnade han emellertid för två månader sedan och är numera bosatt i Kämpinge.

19-åringen och hans lagkamrater har för närvarande ytterligare en veckas träningsfritt. Måndag 6 november kallar Nisse Bagare åter samman styrkorna.

Efter nyår kör sedan Philip ett eget ”träningsläger”, då han befinner sig i Thailand under tre veckor.

– Lite sol och värme gör gott innan allvaret börjar. Jag ska se till att vara i god form till seriepremiären.

TRUPPKOLLEN

Klara spelare: Gustaf Backaliden, Martin Holm, Philip Persson Lundgren, Robin Svensson.

Nyförvärv:

Förluster: