Ramadan återvänder till IFK Malmö

Mohamed Ramadan drar åter på sig den gula tröjan. Här i andra kvalmatchen mot GIF Nike succéåret 2014. Foto: Claes Hall 2014

Mohamed Ramadan, där har ni IFK Malmös efterlängtade hemvändare. Han är som bekant ett välkänt namn i ”di gule” sedan tidigare. Säsongen 2014 sköt han upp Malmökamraterna i division 2 för att därefter handplockas av Henrik Larsson till Helsingborgs IF – vid den tidpunkten hemmahörande i Allsvenskan.

Det var för övrigt andra gången som nu 26-årige Ramadan prövade sina vingar i HIF. Någon riktig chans fick han emellertid aldrig och blev sedermera utlånad till Landskrona BoIS i division 1.

Resan gick 2016 vidare till IFK Malmös lokalkonkurrent FC Rosengård 1917. En klubb han nu lämnar efter en och en halv säsong. Mohamed Ramadan var på gång därifrån under vintervilan 2016, redan då var IFK ett tänkt alternativ. I sista stund kom han dock överens om en fortsättning i Rosengård, som han representerade under 14 matcher vårsäsongen 2017.

I går (torsdag) blev det emellertid klart att Ramadan återvänder till Malmökamraterna. Går allt som det ska blir han spelklar till Stadionmötet med Vimmerby IF nästa söndag, 13 augusti, klockan 14.

– Mohamed tränade med oss i veckan. Han är en jätteduktig spelare som ingen tränare tackar nej till. En riktigt vass djupledslöpare och giftig målskytt. Det ska bli intressant att följa honom i höst och inför 2018. Vi är både stolta och nöjda över att Mohamed har valt IFK, kommenterar tränaren Nils-Erik Persson sitt nyförvärv med.

Kanariefavoriten och kvalhjälten med sanslösa nio mål på tre avgörande kvalmatcher 2014, har knutits till sin gamla succéklubb för 2017 och 2018. Därefter är målsättningen att IFK Malmö ska vara tillbaka i division 1 på sin vandring till stadens andrapositionerade fotbollslag.