IFK Malmö

Oavgjort i höstpremiären borta mot nästjumbon Högaborgs BK var en missräkning för toppkrigande IFK Malmö. Redan på måndag är dock “di gule” i farten igen i division 2 Västra. Då ställs laget inför ett på förhand betydligt tuffare motstånd, rivalen FC Rosengård 1917 hemma på Malmö Stadion.

I ett av många Malmöderbyn den här säsongen. Under vårens fyra derbymatcher noterade inte IFK en enda förlust. Två segrar, lika många oavgjorda och således noll nederlag lyder fullt godkända facitet i dessa sammanhang.

Nu är det alltså Rosengård som väntar. Premiärmötet lagen emellan slutade oavgjort, 1-1. Den här gången räknar IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson med en lika tät tillställning.

– Rosengård spelar aggressivt och snabbt. Dessutom har laget några riktigt duktiga spelare som vi får se upp med lite extra, kommenterar han efter lördagsförmiddagens träningspass.

Som tränaren var nöjd med.

– Ett riktigt bra pass. Spelarna såg både pigga och taggade ut samt utstrålade  glädje.

Hur långt det räcker mot Rosengård 1917 återstår att se. Några förändringar är i varje fall att vänta då Adi Hadzikadunic är avstängd. Samtidigt återkommer två nyckelspelare i form av Sami Güngör och lagkaptenen Martin Holm.

Vad var det som brast i mötet med Högaborg senast?

– Om man jämför med i våras tycker jag att vi inte riktigt kom upp i tempot som vi visade prov på då. Sedan släppte vi i mitt tyckte in två relativt billiga mål samtidigt som vi blev långa mellan våra lagdelar, avslutar Nils-Erik Persson.

Detaljer som det gnuggats på under veckan och förhoppningsvis ska vara borta till måndagens prestigefyllda derby.

MATCHGUIDE

Avspark: 19.00.

Arena: Malmö Stadion.

Truppen: 1. Henrik Bäckström, 22. Tonny Tindberg – 2. Ali Fakhro, 4. Jusuf Qoku, 7. Mohamed Ramadan, 8. Raslan Al Kurdi, 9. Robin Svensson, 10. Sami Güngör, 11. Jesper Rindmo, 14. Viktor Ivanov, 15. Martin Holm (lk), 16. Ahmad Al Kafafi, 17. Almir Taletovic, 18. Mohamed Rahmé, 19. Gustaf Backaliden, 20. Victor Sköld. Ledare: Nils-Erik Persson (tränare), Ola Severin (assisterande tränare), Erhad Zekic (assisterande tränare), Krister Persson (lagledare), Gabriela Herendic (fysioterapeut).

Indisponibla: Adi Hadzikadunic (avstängd för tre varningar), Ali Asa Jagori (bortrest), Mikael Marques de Pombal Vivar (bortrest), Philip Persson Lundgren (sjuk).

FOTNOT. Truppen har samling klockan 17.30 i klubblokalen på Malmö Stadion.